Obavijesti

News

Komentari 222

Nakon ‘okršaja’ na televiziji zbijali šale, ali na čiji račun?

SUČELJAVANJE: Građani nisu vidjeli žestoki obračun dvojice političkih protivnika Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. Štoviše, oni su se odlično zabavili

VIDEO

Dvoboj čelnika dviju najjačih političkih stranaka u Hrvatskoj prošao je zadovoljavajuće za obojicu. Toliko su bili zadovoljni svojim nastupom na javnoj televiziji da su se još 20 minuta nakon gašenja reflektora družili.

O čemu su pričali, suzdržano nam pojašnjavaju u SDP-u.

- Nakon emisije su to bile prijateljske opuštajuće šale - kažu nam u SDP-u pojašnjavajući kako Zoran Milanović dan nakon susreta nije imao potrebe naknadno komentirati sučeljavanje te da su trenutačno zaokupljeni svojim programom u Trogiru. A na čiji račun su Milanović i Andrej Plenković zbijali šale, to nam nisu otkrili. Dok je Narodna koalicija s Milanovićem na čelu predstavljala izborni program u Trogiru, Andrej Plenković je u Zagrebu predavao DIP-u kandidacijske liste za prijevremene parlamentarne izbore. On je, što se tiče TV susreta u petak bio malo konkretniji od Zorana Milanovića.

- Mislim da je bilo dosta dobro, malo dulje nego što je planirano. Mislim da je to dobro za podizanje demokratske kulture i standarda dijaloga u demokratskoj Hrvatskoj i nadam se da su birači imali u ovoj predfazi, prije početka izborne kampanje, priliku čuti stajališta i HDZ-a i SDP-a - rekao je Plenković. Ujedno se osvrnuo na kritike Josipe Rimac kako na njihovim listama, na kojima se ona ovog puta nije našla, nema nikoga od Gospića do Sinja.

- Iz Gospića je gospodin Milinović, koliko ja znam. Što se tiče kandidata u IX. izbornoj jedinici, mi smo slijedili prijedloge terena. Dakle, Šibensko-kninska županija provela je interni proces usuglašavanja kandidata za liste.

Nažalost, u tom izboru, koji je sukladan našim pravilima, nije bilo kandidata iz Knina i mi nismo bili u mogućnosti raditi bilo što što bi išlo protiv odluke županijske organizacije - pojasnio je. Potvrdio je i kako će na listama u dvjema izbornim jedinicama, VIII. I IX., biti kandidati iz Hrasta, no uz njihova imena neće biti navedeno i ime stranke iz koje dolaze. Upitan nije li to varanje birača Plenković je odgovorio niječno.

- Ne, nije nikakva prevara birača, to je politički dogovor. Između HDZ-a i Hrasta postoje brojne bliskosti, mi smo željeli dati jedan signal, oni su na takav aranžman spremno pristali i mislim da je to u redu - ocijenio je.

HDZ-ov gospodarski program, u kojem su naglasak stavljali na gospodarstvo, konkurentnost, nova radna mjesta, demografsku obnovu i socijalnu pravednost, Plenković kaže da će HDZ formalno prezentirati u srijedu.

Rok za predaju kandidacijskih lista istekao je u subotu u ponoć, a isti dan do podneva u DIP je bilo stiglo stotinjak lista za 11 izbornih jedinica i 20-ak kandidatura u XII. izbornoj jedinici, u kojoj se biraju pripadnici nacionalnih manjina. Usporedbe radi, na izborima lani u studenom predano je 168 kandidacijskih lista, gotovo upola manje nego na izborima 2011. Kandidacijske liste DIP mora provjeriti do utorka, kad službeno počinje kampanja.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)