News

Komentari 170

Novi potres zaljuljao Zagreb: Magnituda je 3,7 po Richteru

Novi potres zaljuljao Zagreb: Magnituda je 3,7 po Richteru

Dan nakon razornog potresa u Zagrebu, još uvijek se osjeća podrhtavanje tla. Malo iza 11 sati glavni grad Hrvatske ponovno je pogodio manji potres 3,7 po Richteru...

Još jedan potres u Zagrebu, osjetilo se snažno, ali srećom vrlo kratko podrhtavanje tla. EMSC javlja da je 3,7 magnitude po Richteru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iz Seizmološke službe Hrvatske kažu da je tijekom noći zabilježeno više potresa. Najjači je bio onaj u 3 sata ujutro magnitude 3,1 po Richteru

Podsjetimo, GDi je za Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio aplikaciju „Prijava za pregled građevina nakon potresa“.

Iz ureda su pozvali građane da na poveznici https://arcg.is/1vafny0 popune aplikaciju. Ovako će pomoći stručnjacima, navode, ubrzati procjenu štete.

- Ured kao i sve službe i volonteri Civilne zaštite radili su cijelu noć. Zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, jučer je odrađeno više od 500 brzih procjena na terenu. To je velik posao koji smo mogli odraditi samo uz nesebičnu podršku volontera svih inženjerskih struka - navodi ured u svojoj objavi.

U nedjelju je podignuto šatorsko naselje na Trgu Franje Tuđmana, u Cvjetnom naselju je prenoćilo 59 osoba, podijeljeni su obroci po Donjem gradu, građevinske tvrtke su raščišćavale koridore, komunalno – prometno redarstvo je odradilo označavanje zgrada u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom. Postrojbe opće namjene civilne zaštite su pomogle u evakuaciji i raščišćavanju bolnica. U suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Zagreb radio se transport nepokretnih osoba iz zgrada kojima je bitno narušena statika.
- Još jednom, molimo građane za strpljenje, timovi građevinara će obići građevine prema prioritetima - završavaju svoju objavu.

POGLEDAJTE KAKO ZAGREB IZGLEDA DAN NAKON POTRESA: 

Najčitaniji članci