News

Komentari 67

Nakon propasti poljoapoteke, Jakovina je postao konzultant

Nakon propasti poljoapoteke, Jakovina je postao konzultant

Tvrtka Aspira registrirana je za cijeli niz djelatnosti, od savjetovanja u upravljanju, pripremi hrane i pića, proizvodnji struje, distribucije toplinske energije, pa i poslovanje s nekretninama...

Bivši SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina odlučio se baciti u privatne poduzetničke vode. Prije ministrovavanja je imao poljoprivrednu apoteku TJ Prom u Bukovju pored Slavonskog Broda.   Ona je propala. Sada Jakovina ipak ide u malo bolji biznis, a modernizirao je i ime tvrtke u kojoj više nema njegovih incijala.  

Osnovao je tvrtku Aspira za savjetovanje i usluge. Registrirana je za cijeli niz djelatnosti, od savjetovanja u upravljanju, pripremi hrane i pića, zastupanje inozemnh tvrtki, proizvodnji struje, distribucije toplinske energije, pa i poslovanje s nekretninama... 

Jakovina je jedini vlasnik i direktor, a adresa je u novom stanu u Slavonskom Brodu koji su supružnici Jakovina lani kupili i uredili. 
Bivši ministar nije nam odgovorio na poruku u kojoj smo ga zamolili komentar na novi poslovni potez i pitali čime će se točno baviti. Jakovina je ranije rekao da više nije u politici, pa ne želi više razgovarati o svom privatnom životu. 

Iz politike se povukao nakon što ga je i javnost i SDP pritisnuo jer je odigurao milijunske bonuse upravi Hrvatskih šuma. Nakon njegova odlaska, njegovi nasljednici u ministarskoj fotelji ga proizvaju zbog niza loših natječaja u poljoprivredi.

Najčitaniji članci