Obavijesti

News

Komentari 66

Nakon smjene Jozinovića, krim policija upala je u 'Piškornicu'?

Nakon smjene Jozinovića, krim policija upala je u 'Piškornicu'?
1

Nalog za češljanje poslovanja javnog poduzeća dao je DORH nakon što je zbog sumnjive isplate milijunskog bonusa, ali i blizu 300.000 kuna naknade, smijenjen Mladen Jozinović

VIDEO

Kriminalistička policija u petak je ušla u sjedište javne tvrtke Piškornica u Koprivničkom Ivancu, potvrđeno je za Podravski.hr iz nekoliko izvora.

Nalog za češljanje poslovanja javnog poduzeća koje ima zadatak izgraditi centar za gospodarenje otpadom za četiri sjevernohrvatske županije dalo je Državno odvjetništvo nakon što je zbog sumnjive isplate milijunskog bonusa, ali i blizu 300.000 kuna naknade, s čela tvrtke smijenjen Mladen Jozinović.

Istraga o tome što se sve događalo u javnom poduzeću ide u najmanje tri smjera.

Prvi je inicirao Nadzorni odbor tvrtke nakon sjednice održane 24. studenoga, na kojoj je Jozinović otpušten i naložen mu je povrat bonusa u bruto iznosu. To je tijelo dokumentaciju o skandaloznoj isplati poslalo Državnom odvjetništvu, najavivši da će prijavu dopuniti nakon što interna revizija završi češljanje poslovnih knjiga Piškornice, a to bi moglo biti, kako neslužbeno doznaje Podravski.hr, koncem prosinca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugi smjer istrage se bavi suradnjom privatnog lokalnog poduzetnika s Piškornicom.

Treći krak policijske istrage, pak, odnosi se na preispitivanje ugovora temeljem kojega je javna tvrtka od Općine Koprivnički Ivanec kupila parcelu na kojoj će se graditi centar za gospodarenje otpadom.

Uhljeb sam sebi isplatio čak 1,372.000 kn

Kako su otkrila 24sata, direktor Jozinović je bez znanja suvlasnika tvrtke sam sa sobom potpisao tri ugovora preko tvrtki kćeri koji mu osiguravaju ukupno 1,37 milijuna kuna bonusa i naknada.

Sve to uz redovnu direktorsku plaću od 18.500 kuna mjesečno. To mu je donijelo titulu samouhljeba.

Lani si je Jozinović isplatio prvo 252.000 kuna jednokratno, zatim si je dao još milijun kuna bonusa. Za ovu godinu ugovorio je dodatnih 10.000 kuna naknada za svaki mjesec, što iznosi 120.000 kuna do kraja godine.

Počeo kao vlasnik kafića, a postao milijunaš

Jozinović je inače iz malog slavonskog mjesta Stari Jankovci. Počeo je kao vlasnik maloga kafića As, ali je zahvaljujući vođenju odlagališta otpada, postao milijunaš.

Odlagalište je u vlasništvu četiri županije i općine. Tri župana, međimurski, varaždinski i krapinsko-zagorski, ostali su zgroženi kad su čuli za isplate bonusa i naknada. 

Sazvali su izvanrednu skupštinu društva Piškornica te smijenili Jozinovića, a novim direktorom imenovan je Mladen Ružman. On tvrtku preuzima osam godina nakon što je osnovana s ciljem da izgradi regionalni centar za gospodarenje otpadom za sjever Hrvatske, a o tome se projektu danas ne zna gotovo ništa.

'Sve sam napravio u skladu s propisima'

Jozinović je na izvanrednoj skupštini društva Piškornica, na kojoj je i službeno smijenjen, navodno izjavio: 'Ja sam imao pravo na taj novac. Evo, sada nisam došao s odvjetnicima, ali sam se s njima konzultirao. Sve je napravljeno u skladu s propisima'. Potom su se skupštinari dogovorili kako će Nadzornom odboru Piškornice naložiti neka se konzultira s pravnicima i odredi način na koji se otkaz i povrat novca mogu izvesti. Potom je riječ opet dobio Jozinović.

- Molim da se to ne oduži, da se mogu prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Imam obitelj i djecu i ja moram od nečega živjeti - navodno je kazao u tome trenutku već bivši direktor Piškornice.

Kako doznaje Podravski.hr, Jozinović se kasnije razdužio u sjedištu tvrtke u Koprivničkom Ivancu te je vratio ključeve službenog automobila i šest-sedam kreditnih i drugih kartica koje je koristio na račun javnog poduzeća. 

Jozinović će morati vratiti 1,5 milijuna kuna

Kako neslužbeno doznaje Podravski.hr, Jozinović će morati vratiti milijunski bonus koji si je isplatio na temelju ugovora što je potpisao sam sa sobom, i to u bruto iznosu. Odlučio je to Nadzorni odbor  poduzeća Piškornica.

Direktor smetlišta kupio je penthouse od 120 m2

Inače, Jozinović je od srpnja ove godine vlasnik penthousea od 119,9 kvadrata na četvrtom katu u centru Vinkovaca. Četiri sobe, dnevni boravak, kuhinja, dva hodnika, dvije kupaonice, WC i ostava. Balkoni s tri strane stana. Stančina je u mirnom kvartu, tik uz rijeku Bosut.

Kako smo saznali od investitora, stanovi su na toj lokaciji prodavani po cijeni od 1050 eura za četvorni metar. Stan bi po toj cijeni koštao 944.000 kuna, a kako je Jozinović kupio još i garažu, dolazimo do iznosa od milijun kuna, koliko si je isplatio za bonus. 

Pripada mu otpremnina

Poseban apsurd je da Jozinoviću nakon smjene pripada otpremnina od 92.000 kuna ili mu se mora osigurati novo radno mjesto na odlagalištu Piškornica.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...