Obavijesti

News

Komentari 136

Nakon snijega, stiže 'proljeće': Temperature i do 18 stupnjeva

Nakon snijega, stiže 'proljeće': Temperature i do 18 stupnjeva
1

Razlika u jutarnjim temperaturama u ponedjeljak u odnosu na one u nedjelju bit će u većini Hrvatske 7 do 10 stupnjeva. Zatopljenje će se osjetiti i tijekom dana

VIDEO

Hrvatsku je u subotu zabijelio snijeg, no čini se da se ovaj neće dugo zadržati. U nedjelju je najavljeno razvedravanje, no i dalje s niskim temperaturama.

Prognostičari HRT-a najavili su prilično hladno nedjeljno jutro, u u mnogim mjestima vjerojatno kao ni jedno još od kraja siječnja. Na kopnu će se živa u termometru ponegdje spustiti i na -10 °C, pa i niže, a negativne su vrijednosti vrlo vjerojatne i mjestimice na Jadranu. Nakon većinom sunčanog prijepodneva, na kopnu mjestimice s maglom, u drugome dijelu dana sa zapada slijedi naoblačenje, na sjevernom Jadranu i kiša, osobito navečer.

Osim kiše, u gorju će biti i snijega, a i smrzavanja oborine na podlozi. Početkom novoga tjedna najavljeno je osjetno toplije vrijeme, uz južinu, te povremenu kišu.

Razlika u jutarnjim temperaturama u ponedjeljak u odnosu na one u nedjelju bit će u većini Hrvatske 7 do 10 stupnjeva. Zatopljenje će se osjetiti i tijekom dana kada će temperature u odnosu na nedjeljne također porasti za nekoliko stupnjeva.

Ono što nas konkretno čeka početkom sljedećeg tjedna objasnio je za Dnevnik.hr Milan Sijerković.

- U nedjelju slijedi vrlo hladno jutro koje će na mjestima gdje je mokro ili zasniježeno prouzročiti poledicu, a znamo što to znači za promet, pa i za one koji hodaju po takvom terenu. Međutim, još zamjetnije je ono što slijedi nakon toga. Slijedi prodor vlažnog i toplog oceanskog zraka koji će početi već potkraj nedjelje i potrajat će dva, tri dana. Pri tom će u našim krajevima, posebice na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru pasti prilično obilna kiša što će mjestimice uzrokovati poplave, čak i one bujične naravi. Tome će pridonijeti i zatopljenje koje će izazvati topljenje ovog snijega što je pao i u takvim okolnostima zaista može biti i poplava na nekim vodotocima - kazao je Sijerković.

Predviđa se da će takvo vrijeme biti nad Hrvatskom nekoliko dana. U srijedu se najavljuje ponovo hladnije vrijeme, uz snijeg u gorju, a do kraja tjedna promjenjivo s kišom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.