News

Komentari 13

Nakon tri mjeseca tužitelji će saslušati majku nesretne Lane

Nakon tri mjeseca tužitelji će saslušati majku nesretne Lane

Nina Bijedić, majka Lane Bijedić još nije ispitana kao svjedokinja, jer se nakon smrti kćeri nalazi u jako teškom stanju i cijelo vrijeme je kod svoje majke u Beogradu

Tri mjeseca nakon misteriozne smrti mlade Lane Bijedić, koja je brutalno ubijena i čije je tijelo pronađeno u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, istražitelji MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona još nisu došli do korisnih tragova.

Jedino što im je sad preostalo je saslušanje Lanine majke Nine Bijedić, profesorice i dekanice Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta "Džemal Bijedić", koje će biti obavljeno u Beogradu.

Pogledajte video

Kako piše Avaz, ona zbog izuzetno teškog stanja u kojem se nalazila nakon smrti svoje kćeri jedinice nije ispitana u svojstvu svjedoka. U Beogradu, u kojem je rođena, Nina Bijedić boravi od 10. listopada kod svoje majke, a u tom je gradu, prema njenoj želji, i kremirano tijelo nesretne Lane.

Zadavljena i bačena u rijeku

Zbog protoka vremena, tužiteljstvu Zapadnohercegovačkog kantona, pod čijim nadzorom se vodi istraga, koja nije dala nikakve rezultate nije preostalo ništa drugo nego uputiti zahtjev za saslušanje u Srbiju. Suglasnost iz Beograda se očekuje svaki dan, a prema informacijama Avaza, tim istražitelja i tužitelj bi do sredine siječnja trebali saslušati Laninu majku.

Nakon toga slijedi zadnja faza istrage, a to je kompletna rekonstrukcija zločina koji je šokirao cijelu regiju.

Podsjetimo, tijelo Lane Bijedić je lokalni ribar uočio 6. listopada u večernjim satima u rijeci Studenčici kod Ljubuškog. Istog dana, nešto ranije, njezin nestanak policiji je prijavila majka Nina, jer je Lana trebala otputovati u Sarajevo, gdje je upravo upisala studij, a na telefonske pozive joj nije odgovarala.

Umjesto na kavu s prijateljicom, kako je rekla majci, Lana se autobusom iz Mostara, iz potpuno nepoznatih razloga zaputila u Čapljinu. S autobusne postaje u Čapljini je pješačila više od pet kilometara, kako su to zabilježile kamere s pojedinih objekata, do mjesta Trebižat, gdje joj se gubi trag.

Obdukcijski nalaz je pokazao da je nesretna djevojka pretučena, zadavljena i bačena u rijeku.

Najčitaniji članci