Obavijesti

News

Komentari 92

Nalaz psihijatra: Zavadlav je ubijao bitno smanjeno ubrojiv

Nalaz psihijatra: Zavadlav je ubijao bitno smanjeno ubrojiv
1

Zavadlavu će se suditi kao i svakoj drugoj zdravoj osobi, no ovo mišljenje vještaka ima bitan utjecaj na odluku o kazni, u slučaju da bude proglašen krivim...

VIDEO

Završeno je kombinirano psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje Filipa Zavadlava u psihijatrijskoj bolnici Vrapče u Zagrebu: liječnici su utvrdili kako je 25-godišnjak osumnjičen za trostruko ubojstvo 11. siječnja ove godine bio bitno smanjeno ubrojiv! To međutim ne znači da se kazneni postupak obustavlja te da mladić ide u zatvorenu psihijatrijsku ustanovu na liječenje.

Zavadlavu će se suditi kao i svakoj drugoj zdravoj osobi, no ovo mišljenje vještaka ima bitan utjecaj na odluku o kazni, u slučaju da bude proglašen krivim. Kako mu zbog strašnog zločina prijeti dugotrajni zatvor, odnosno maksimalna kazna u RH od 50 godina iza rešetaka, njegova smanjena ubrojivost (rangirana kao “bitna”) po čl. 26. Kaznenog Zakona RH može (u praksi uglavnom tako i bude) značiti izricanje niže sankcije od maksimalne.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:50

Naravno, pod uvjetom da bude proglašen krivim. Kako je okončano ovo vještačenje koje je naložilo splitsko Županijsko državno odvjetništvo koje vodi istragu, očekuje se da će Filip Zavadlav vrlo brzo biti vraćen u zatvor. Zbog potreba promatranja i razgovora s liječnicima protekla gotovo dva mjeseca bio je smješten u Bolnicu za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj.

Kako je međutim upitna njegova sigurnost u zatvoru na Bilicama, Uprava za zatvorski sustav trebala bi odlučiti u koji će zatvor premjestiti Zavadlava iz Zagreba do kraja istražnog postupka. Također se čeka njegovo ispitivanje pred tužiteljem Žarkom Štrbcem koji vodi postupak jer Zavadlav dan nakon uhićenja nije bio u stanju iznijeti svoju obranu...

Zavadlav u bolnici: U ćeliji je s četvoricom, ne ide psihijatru
Zavadlav u bolnici: U ćeliji je s četvoricom, ne ide psihijatru

Istovremeno, ispituju se i svjedoci koji bi mogli rasvijetliti motive zbog kojih je Zavadlav 11. siječnja u središtu Splita ubio tri mladića. Zavadlavov otac Ante i brat Stanislav iskoristili su zakonsku blagodat i odbili su svjedočiti. Tužiteljstvo je do sada ispitalo 30-ak svjedoka a trebaju ih ispitati još četvero. Branka Malvasiju, Jerkovog brata, koji je navodno bio u kući kada je Zavadlav došao pred ulaz tražeći Jerka. Iskaz treba dati i mladi par, čiji automobil je propucan: zatekli su se u Varošu u trenutku kada je likvidiran Ožić Paić, a jedan metak je pogodio njihov Hyundai Matrix u far. Iskaz još mora dati i djelatnik Centra za socijalnu skrb koji je dogovorio Zavadlavu predaju. I njihovo ispitivanje moglo bi biti dovršeno sljedeći tjedan.

Filip Zavadlav više nije sam u ćeliji. Podsjećamo, kad su ga dovezli u Zagreb, bio je sam u ćeliji i nije mogao kontaktirati s drugim pritvorenicima zbog sigurnosnih razloga. No Zavadlav je sad u ćeliji, neslužbeno doznajemo, s još četvoricom. Smješteni su u sobu u koju inače smještaju one za koje procjenjuju da bi, sa sigurnosnog aspekta, mogli biti rizičnijeg ponašanja. S njima smije ići i u šetnje zatvorskim krugom, dok s ostalim zatvorenicima i dalje nema kontakta. I dalje uzima lijekove i propisanu terapiju te komunicira i ponaša se normalno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa