News

Komentari 45

Naljutili Milinovića, nisu ga zvali na otvorenje spomenika: 'Ne pozvati župana je sramota!'

Naljutili Milinovića, nisu ga zvali na otvorenje spomenika: 'Ne pozvati župana je sramota!'

Ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek rekao je da ne pozvati župana na ovakvo otvorenje je kao da na obljetnicu Oluje ne pozovete predsjednika ili premijera

Na otkrivanje spomenika Nikoli Tesli u Gospiću HSP-ova lokalna gospićka vlast nije pozvala ličko-senjskog župana Darka Milinovića.

No, on se sam pojavio jer, tvrdi, jedan je od najzaslužnijih za povratak Teslina spomenika u Gospić.

Kako javlja Dnevnik.hr, Milinović je prišao ministrici Nini Obuljen Koržinek i predstavio se da je Darko Milinović, Na njezino: "Bok Darko", Milinović je odgovorio da je on župan ličko senjski, A onda je nastavio:

- Znate, običaj je kad ministar dođe u nečiju kuću, onda da se i javi i župana pozdravi. Ovo je demokratska Hrvatska i ja sam iz kurtoazije došao vas pozdraviti, premda nisam dio protokola, ali mislim da je red pozdraviti - rekao je.

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević je rekao da je to isključivo kulturološko i znanstveno pitanje. No to nije zadovoljilo Milinovića

 - Ne pozivati župana je kao da na Oluju ne pozovete predsjednika ili premijera, to je sramota- rekao je Milinović te gradonačelniku čestitao na spomeniku. 

 

Najčitaniji članci