Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Naoružan i opasan: Zbog rafala na Vukomercu traže muškarca

Senadu Ahmetoviću zasad nema ni traga, a moguće je da je odmah pobjegao u BiH čiji je državljanin, ali sa stalnim boravkom u Hrvatskoj. Ima debeli dosje zbog krađa i nasilja

Foto: Robert Anic/PIXSELL
176 komentara

Policija je raspisala internu tjeralicu za Senadom Ahmetovićem (34). On je zet preminulog Šerifa Zahirovića (60). Prvo su sumnjali da je on pucao iz kalašnjikova, a sad ga traže zbog prijetnji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Senadu zasad nema ni traga, a moguće je da je odmah pobjegao u BiH čiji je državljanin, ali sa stalnim boravkom u Hrvatskoj. Kako neslužbeno doznajemo, do sada je već nekoliko puta legalno mijenjao prezime.

POGLEDAJTE VIDEO

Prezivao se Mujkić, pa promijenio prezime u Ahmetović, potom u Bajrić, bio je i Zahirović, a trenutno mu je aktivno prezime Ahmetović. Policiji je poznat po debelom dosjeu, nizu teških kaznenih djela, od krađa, nasilja, nanošenja tjelesnih ozljeda...

Policajci su upozoreni da je opasan i naoružan.

Božinović: Djeca i roditelji u Vukomercu su sigurni

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u petak kako su svi građani, djeca i roditelji u Vukomercu sigurni, a policija je u stalnom kontaktu s roditeljima i vodstvom škole, te se dogovaraju određene aktivnosti usmjerene na vraćanje osjećaja sigurnosti.

Za njih i općenitu percepciju sigurnosti važno je da je policija tamo nazočna, uniformirana i u civilu, a počinitelji će odgovarati kad im se dokaže krivnja, istaknuo je Božinović u izjavi novinarima u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Ustvrdio je kako je policija istu večer reagirala promptno i vrlo profesionalno, bile su uključene razne policijske postrojbe, sve do interventne i specijalne policije, i vrlo brzo privele osumnjičene osobe i prepratile ih pritvorskom nadzorniku.  

Na novinarski upit o činjenici da je na jednoj vukomeračkoj adresi prijavljena čak 91 osoba, Božinović je rekao kako je to nešto što treba provjeriti i da nije upoznat s tim podatkom.

Odgovarajući na pitanje je li bilo moguće prevenirati taj slučaj s obzirom da je tamo i prije bilo izgreda, Božinović je rekao kako policija pokriva Hrvatsku  u mjeri i broju policajaca koje ima. Smatramo da je taj  broj optimalan, iako se negdje može i povećati u skladu s internim procjenama.

Neki od počinitelja su policiji već poznati, s njima su obavljani obavijesni razgovori, no činjenica je da policija ne može tek tako ulaziti u obiteljske kuće jer je potrebno odobrenje pravosudnih instanci.

Vjerojatno se u tom trenutku nije vidjela potreba za takvim postupanjem, ocijenio je ministar. Važno je da nitko nije ranjen, a incidenti toga tipa se, nažalost, mogu dogoditi, dodao je. 

Podsjetio je kako se u svijetu oružani incidenti događaju manje više svuda, a hrvatska je prednost je da su naše institucije učinkovite i u preventivnom i u represivnom dijelu.

Ulagat ćemo maksimalne napore da se svi dijelovi društva i Hrvatske uključe u podizanju svijesti i stvaranju sigurnosne kulture, poručio je.

Nešto smo naučili i iz ovog incidenta i naši zaključci će se primijeniti kao mogućnost unaprijeđenja u radu policije. Policija prednjači u preventivnim akcijama u svim linijama policijskog rada i to će činiti i dalje i jamčiti sigurnost, naglasio je Božinović.

Možda vas zanima i ovo:
Message