Obavijesti

News

Komentari 9

Naoružan iz škole u Trilju ukrao imenike pa pobjegao

Naoružan iz škole u Trilju ukrao imenike pa pobjegao
1

U predvorju škole maskirani muškarac naletio je na nekoliko nastavnika, čistačica i petogodišnjih mažoretkinja. Uzeo je nekoliko imenika i otišao

VIDEO

Muškarac lica maskiranog kapom i odjeven u trenerku u utorak oko 18.20 sati upao je u OŠ Trilj u Trilju. Ušao je kroz stražnji ulaz desetak metara od zbornice. Prva ga je zapazila čistačica Pavica V. koja je stajala pred zbornicom. Misleći da je učenik, upozorila ga je da ne hoda po mokrom podu, koji je netom oprala. Nije ništa rekao. Okrenuo se i krenuo prema njoj držeći u ruci pištolj. Pokraj čistačice stajala je njezina kolegica i unuka jedne od njih. Djevojčica se, ugledavši naoružanog muškarca, rasplakala od straha. Mušakarac se nije zaustavljao. Upao je u zbornicu u kojoj su sjedile časna sestra, školska vjeroučiteljica, i jedna nastavnica. Vjeroučiteljica mu je ponudila svoju torbu s novcem misleći da je narkoman. No maskirani je repetirao pištolj, uperio ga prema njima i od nje oštro zatražio školske dnevnike viših razreda. Časna je iz prvog ormara uzela 8 dnevnika 5. i 6. razreda. Muškarac ih je zgrabio, ubacio u PVC vrećicu i otrčao do 200 metara udaljene rijeke Cetine i vjerojatno ih tamo bacio.
- Dobro je znao što traži i gdje se što nalazi. Bio je naoružan, no nitko od prisutnih nije bio siguran radi li se o pravom pištolju. Bio je srednjeg rasta, a sudeći po glasu, vjerojatno se radilo o nekom srednjoškolcu. Nisu nam jasni motivi, no naši zaposlenici potpuno su isprepadani. Svakako ćemo pojačati sigurnost - rekao je ravnatelj Davor Hrgović.  No iako je škola u srijedu bila zaključana, na porti je sjedila učenica, koja bi otključavala vrata ako bi netko pozvonio. Ministar Dragan Primorac nada se pomoći nadzornih kamera te obećava kako će učiniti sve da svaka škola bude pod jačim nadzorom.

ČEKAO DA ZAVRŠI NASTAVA I ULETIO KROZ STRAŽNJI ULAZ
1. UPAD U ŠKOLU
Iako je nastava bila gotova, u školi su bile mažoretkinje predškolske dobi koje su trenirale u školskoj dvorani.
2. PRIJETIO PIŠTOLJEM
Odlučan da dobije po što je došao i neobazirući se na prestrašenu i uplakanu djevojčicu koja je pred njim plakala, uletio je u zbornicu. Od triju nastavnica zatražio je dnevnike.
3. KRADE ŠKOLSKE IMENIKE
Uplašene žene dale su mu dnevnike petih i šestih razreda. Muškarac je pobjegao na vrata na koja je ušao u školu.
4. BJEŽI PREMA RIJECI
Iako još nitko nije pronašao dnevnike, sumnja se da ih je drznik odbacio u Cetinu ili u obližnje grmlje. Policija je ispitvala nastavnike i osoblje škole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa