Naoružani bugarski seljaci su napali migrante i vezali ih | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 47

Naoružani bugarski seljaci su napali migrante i vezali ih

Naoružani bugarski seljaci su napali migrante i vezali ih
1

Jedan od lokalnih stanovnika organiziranih radi zaštite granice od migranata kaže im: "Bugarska ne, vratite se u Tursku". Zapovjednik granične policije rekao je da su takva uhićenja nezakonita

VIDEO

Amaterska snimka snimljena u Bugarskoj prikazuje naoružane seljake kako uhićuju trojicu migranata i vežu im ruke iza leđa dok leže u šumi, prenosi u ponedjeljak BTV.

Jedan od lokalnih stanovnika organiziranih radi zaštite granice od migranata kaže im: "Bugarska ne, vratite se u Tursku".

Video je snimljen u Strandji, brdovitom području uz granicu s Turskom, izvijestili su bugarski mediji.

Zapovjednik granične policije Antonio Angelov rekao je za televiziju BTV da su takva uhićenja nezakonita.

Bugarska je podigla 95 kilometara bodljikave žice uz granicu s Turskom dugu 269 kilometara.

Prema Angelovu, trojica migranata na snimci rekla su da su Afganistanci. Videosnimka je u ponedjeljak bila glavna vijest u bugarskim medijima.

Samoorganizirani seljaci, od kojih je najmanje jedan bio naoružan mačetom, stajali su pod stablom, a jedan je migrantima na lošem engleskom rekao da se vrate u Tursku. Migranti su izgledali uplašeni i nisu pružali otpor, navodi BBC.

Bugarski susjed Grčka oštro je kritizirala Makedoniju zbog lošeg postupanja prema migrantima na graničnom prijelazu Idomeni u nedjelju.

Makedonske snage reda koristile su "suzavac i gumene metke prema ljudima koji nisu predstavljali prijetnju, koji nisu bili naoružani", rekao je grčki premijer Aleksis Cipras. "Radi se o velikoj sramoti za europsku društvo i za zemlju koja želi biti njezin dio", naglasio je.

UNHCR se gotovo istovremeno oglasio i također osudio makedonsku policiju zbog korištenja suzavca na granici s Grčkom te rekao da takve akcije štete slici Europe.

Makedonski policajci u nedjelju su u Idomeniju na grčko makedonskoj granici suzavcem rastjerivali stotine migranata koji su htjeli srušiti ogradu na granici, a pritom je dio migranata pretrpio ozljede.

Policija je počela bacati suzavac kada su nešto prije podneva migranti, koji su se okupili tražeći otvaranje granice zatvorene početkom ožujka, pokušali srušiti ogradu.

Makedonska policija je potvrdila izgrede na granici, ali je demantirala uporabu suzavca, rekavši da je to učinila grčka policija.

U ponedjeljak ujutro u Idomeniju je bilo mirno. Od desetero migranta primljenih u bolnicu u nedjelju samo je dvoje ostalo hospitalizirano.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

VIDEO Prepoznajete li ga? Ovo je muškarac kojeg sumnjiče za silovanje djevojke u Splitu
JAVITE POLICIJI

VIDEO Prepoznajete li ga? Ovo je muškarac kojeg sumnjiče za silovanje djevojke u Splitu

Splitska policija i dalje traga za monstrumom koji je 16. lipnja šipkom izudarao djevojku nakon čega ju je silovao

HDZ-ov gradonačelnik Jenkač se potukao s vojnikom: Pobjegao pa se onda sam javio na policiju
DRAMA U NOVOM MAROFU

HDZ-ov gradonačelnik Jenkač se potukao s vojnikom: Pobjegao pa se onda sam javio na policiju

Siniša Jenkač nam je potvrdio da je sudjelovao u incidentu te da izražava žaljenje. Kako nam kaže, ne smije iznositi detalje jer je istraga u tijeku
Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava  za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...
RAT U DOMOVINSKOM POKRETU

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...

Nacional je objavio izjave visokog izvora iz DP-a da je Penava često bio u restoranu kod osuđenog vlasnika. Penava: Znam tko je taj visoki izvor, on je htio da u tom restoranu dočekamo rezultate, ali sam to uspio spriječiti...