Obavijesti

News

Komentari 44

Napad na izložbu karikatura Muhameda: Dvojica ubijenih

Napad na izložbu karikatura Muhameda: Dvojica ubijenih
12

SAD: Dva napadača su upali na izložbu i počeli pucati. Policija je uzvratila vatru i ubila napadače. Da li su htjeli izvesti napad sličan onom u Parizu, još se istražuje

VIDEO

Dva napadača upala su u nedjelju u 19 sati po lokalnom vremenu u Curtis Culwell Center u gradu u Garland u Teksasu u kojem se održavala izložba karikatura proroka Muhameda . Počeli su pucati na zaštitara. Policija je uzvratila paljbu i ubila oba napadača. U pucnjavi je policajac pogođen u nogu i odvezli su ga u bolnicu. Izložba je odmah prekinuta.

POGLEDAJ VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:34

Policija je pretražila vozila s kojima su se napadači dovezli pred spomenuti centar. U vozilima su navodno pronašli eksploziv koji je trebao biti postavljen oko zgrade. Službene potvrde za to još nema. Na izložbi je bilo 75 ljudi koje su evakuirali, piše BBC .

Da li su napadači htjeli izvesti napad sličan onom u Parizu, još se istražuje. Podsjetimo, napadači su 7. siječnja upali u redakciju satiričkog časopisa „Charlie Hebdo“ u Parizu . U redakciji i tijekom bijega ubili su 12 ljudi. Policija je kasnije u potjeri napadače ubila.

Najavio napad 23. travnja?

Mohamed Abdullahi Hassan (25), džihadist iz SAD-a koji je povezan s terorističkom skupinom u Somaliji Al Shabaab još je 23. travnja na svojem Twitteru pozvao na nasilje i najavio napad na izložbu Muhamedovih karikatura.

- Braća koja su izvela napad na Charlie Hebdo obavili su svoj dio. Sada je na braći u SAD-u da naprave svoj dio - napisao je Abdullahi Hassan na Twitteru, javlja Daily Mail.

Četvero mrtvih u Wisconsinu

U drugoj pucnjavi u nedjelju navečer u istočnom Wisconsinu ubijeno je četvero ljudi, među kojima i napadač. Pomahnitali napadač otvorio je vatru oko 19.30 sati na pješačkom mostu u gradu Menasha . Policija tvrdi da se radi o izoliranom slučaju, te da je napdač pucao nasumično.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Podigli su žuti alarm
GRMLJAVINSKO NEVRIJEME

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Podigli su žuti alarm

Žuti alarm označava potencijalno opasno vrijeme, a Državni hidrometeorološki zavod upalio ga je za nekoliko hrvatskih regija. Na stranici rain alarm vidi se kako oluja stiže sa zapada

Detalji tragedije u Rijeci: Dva muškarca se sukobila, umrli u bolnici. Jedan napadao susjede
UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE

Detalji tragedije u Rijeci: Dva muškarca se sukobila, umrli u bolnici. Jedan napadao susjede

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Hitna, koja je na mjesto događaja stigla nešto iza 6:30, dvojac je prevezla u bolnicu, ali nažalost, unatoč naporima liječnika, nije im bilo spasa
Jeziv zločin u Rijeci: Anđelko je izbo Damira (38). On je 2012. na sličan način ubio svog partnera
NA SMRT JE IZBO UBOJICU

Jeziv zločin u Rijeci: Anđelko je izbo Damira (38). On je 2012. na sličan način ubio svog partnera

Bio je sav krvav, krv je s njega kapala po podu. Rekao mi je: 'Vidi što mi je uradio, izbo me na spavanju, idi, pomozi mu'. Onda sam se nagnula prema vratima i vidjela Anđelka, također, oblivenog krvlju, govore susjedi