Obavijesti

News

Komentari 43

Napali auto: Ranili čečenskog zapovjednika, ubili mu suprugu

Na automobil u kojemu su bili Adam Osmajev i njegova supruga Amina Okujeva otvorena je vatra iz zasjede dok je išao preko željezničkog prijelaza

VIDEO

Čečenski zapovjednik dragovoljačke bojne koja se na istoku Ukrajine bori s proruskim separatistima je ranjen, a njegova je supruga ubijena u ponedjeljak u napadu na njihov automobil blizu Kijeva.

Na automobil u kojemu su bili Adam Osmajev i njegova supruga Amina Okujeva otvorena je vatra iz zasjede dok je išao preko željezničkog prijelaza, objavio je na Facebooku Anton Geračenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

"Adam Osmajev je ranjen, ali će preživjeti. Upravo sam razgovarao s njim telefonom", rekao je Geračenko.

Smrt Amine Okujeve potvrdila je agencija Intefax Ukrajina preko glasnogovornika ministarstva unutarnjih poslova Jaroslava Trakala.

Par je još u lipnju pokušao ubiti muškarac koji se predstavio kao novinar francuskog dnevnika Le Mondea. Osmajev je tada ranjen u predjelu prsa.

Adam Osmajev je više godina proveo u zatvoru u Ukrajini pošto je 2012. optužen da je htio ubiti ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Osmajev je uhićen u Odesi, na jugu Ukrajine i priznao je krivnju, ali ju je poslije porekao tvrdeći da je bio mučen. Gotovo tri godine je proveo u zatvoru, ali je osuđen tek za ilegalno posjedovanje eksploziva i nikad nije izručen Rusiji.

Nedugo nakon izbijanja proeuropske pobune na Majdanu u Kijevu 2014. je pušten, nakon čega se pridružio dragovoljačkoj bojni koja se na istoku zemlje bori s proruskim separatističkim pobunjenicima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca