News

Komentari 10

Kujundžić: "Sve je čisto. Stat ću pred narod i pred Boga!"

Kujundžić: "Sve je čisto. Stat ću pred narod i pred Boga!"

Najveće rasprave o Kujundžićevoj imovini izazvala je kuća u Markuševcu, koju je kupio od ženine bivše tvrtke za 100.000 eura, a PBZ ju je procijenio na nešto više od dva milijuna kuna

Stanje sa svojim nekretninama koje su zadnjih dana u fokusu javnosti Milan Kujundžić je pokušao objasniti i u emisiji RTL Direkt.

- Prijavio sam novu imovinsku karticu, u njoj je sve što i ranije. Ništa se nije promijenilo, iste kuće na istome mjestu, iste veličine. A formalni propust jer sam sâm ispunjavao karticu i potkrale su mi se dvije-tri pogreške i za to se ispričavam. U sadržajnom smislu je sve isto - rekao je Kujundžić.

Pogledajte video

U emisiji je naveo od koga je posudio 300.000 kuna za nedavnu kupnju nove kuće, a otkrio je i kada dug misli vratiti.

- Prije je bilo navedeno da je riječ o posudbi od prijatelja, a sada sam naveo i ime prijatelja. Riječ o starom prijatelju još iz studentskih dana, a dogovorili smo se da ću dug vratiti čim se proda kuća na Markuševcu ili apartman u Novalji - otkrio je Kujundžić.

Upravo je ta kuća u Markuševcu izazvala najveće rasprave. Kujundžić je kuću kupio od ženine bivše tvrtke za 100.000 eura, a PBZ ju je procijenio na nešto više od dva milijuna kuna.

- Procjena kuće je relativna kategorija i ona je 2010. vrijedila manje od 100.000 eura tada se ništa nije moglo prodati. Ženina firma je uredno poslovala, sve smo obveze poplaćali, a tvrtka je zatvorena 2014. ne ostajući nikome dužna. U međuvremenu su rasle cijene. I oni koji sada mašu... Tko dovede kupca za 300.000, ja ću mu dati 50.000 eura nagrade! - rekao je Kujundžić i dodao da on procjenu nije ni vidio jer je kredit dizala žena.

Kujundžić tvrdi da je kuća u onom trenutku objektivno vrijedila i manje. 

- Nikome ju tada nisi mogao prodati. Sad su mi rekli da u karticu stavim 200.000 eura, a ako dođe ponuda za 180.000, da budem sretan i prodam. Sve je u skladu s propisima i zakonima i sasvim sam spreman stati pred bilo koje tijelo, narod i pred Boga - kazao je Kujundžić. 

Dodao je da mu je premijer u razgovoru rekao neka i drugima sve objasni kao što je i njemu.

Najčitaniji članci