Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Napalm djevojčica: Zbog mojih opeklina pomažem drugima...

Zahvalna sam za to što sam još živa i da sam iz onog što sam proživjela naučila kako pomoći drugima koji su pretrpjeli bolove, ozlijede i muke, rekla je Kim Phuc Phan Thi (55)

1 komentara

Kim Phuc Phan Thi, poznatija kao "Napalm djevojčica" s jedne od najpoznatijih ratnih fotografija iz Vijetnamskog rata, dobitnica je ovogodišnje Mirovne nagrade grada Dresdena koja joj je dodijeljena na svečanosti u ponedjeljak navečer.

Moj je san pomoći da svijet postane bolje mjesto za život, rekla je Kim Phuc Phan Thi prilikom dodjele nagrade u Dresdenu.

- Zahvalna sam za to što sam još živa i da sam iz onog što sam proživjela naučila kako pomoći drugima koji su pretrpjeli bolove, ozlijede i muke - rekla je danas 55-godišnja Kim Phuc Phan Thi.

Nagradu za mir grada Dresdena su joj dodijelili zbog aktivnosti njezine zaklade koja se od 2002. brine o djeci iz ratnih područja.

Njezina zaklada diljem svijeta gradi škole, sirotišta i medicinske ustanove za djecu. Posljednji projekt joj je knjižnica u selu iz kojeg dolazi i u kojem je 1972., nakon jednog napada napalm-bombama, kao devetogodišnjakinja zadobila teške opekotine i nakon čega je nastala poznata fotografija koja je utjecala na promjenu stava američke javnosti o ratu u Vijetnamu.

Kim Phuc Phan Thi, koja i danas trpi posljedice opekotina, u međuvremenu živi u Kanadi i jedna je od UN-ovih mirovnih veleposlanica.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message