Obavijesti

News

Komentari 58

Napao djevojku na Krku: 'Šuti, možemo ovo ili milom ili silom'

Napao djevojku na Krku: 'Šuti, možemo ovo ili milom ili silom'
4

Damir Šišaković je zajedno s Ivanom Dejanovićem 11. srpnja prošla godine napao 16-godišnju djevojku na makadamskom putu što povezuje Malinsku i Žgombiće na otoku Krku

VIDEO

Na riječkom Županijskom sudu započelo je suđenje Damiru Šišakoviću (35), optuženom za silovanje, protupravno oduzimanje slobode i razbojstvo. Šišaković se tereti za težak seksualni delikt, iako se zapravo i nije radilo o 'pravom' silovanju, već da je uz uporabu sile i prijetnje 'izvršio spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem'

Njegov prijatelj Ivan Dejanović (35) se tereti 'samo' za razbojstvo, nakon što je protiv njega, u odnosu na istragu, optužba odustala od inkriminacije za protupravno oduzimanje slobode maloljetnoj žrtvi.

Njih dvojica su 11. srpnja prošle godine napali djevojku (16) na Krku. Šišaković je zaskočio 16-godišnju djevojku na makadamskom putu što povezuje Malinsku i Žgombiće oko 14.40 sati. Po navodima optužnice, dotrčao je iza leđa maloljetnici pa ju je jednom rukom uhvatio oko usta, a drugom stavio nož pod vrat. Zapovjedio joj je: 'Šuti! Ne govori ništa! Ideš sa mnom!'. Odveo ju je preko suhozida na teren okružen šumom, skinuo svoju majicu i naredio žrtvi da sjedne na nju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon toga je izvadio lisice i vezao maloljetnu žrtvu, govoreći joj: 'Ovo možemo silom ili milom'. Djevojka ga je molila da prestane, ali on ju je razodjenuo i zlostavljao. No, to mu nije bilo dovoljno pa je nakon toga žrtvu, uz prijetnju pištoljem, odvezao do bankomata, gdje ih je dočekao Dejanović te su je natjerali da digne novac sa svog računa. Predala im je 300 kuna.

Policija je već poslijepodne istog dana uhitila osumnjičene koji su već jako dobro znanci policije. Naime, Šišaković je samo dva dana prije napada pobjegao iz sisačkog zatvora skokom kroz prozor s visine od sedam metara. 

U Sisku je izdržavao kaznu zbog pljačke kladionice. Klupicom je raširio šuplje rešetke na prozoru ćelije. Trojici cimera zaprijetio je da ne smiju obavijestiti pravosudnog policajca. Provukao se kroz raširene rešetke i skočio s visine od oko sedam metara. Da je u bijegu, pravosudni policajac vidio je tek nekoliko sati kasnije. 

Damir Šišaković je, prema službenim podacima, dosad osuđivan čak devet puta, na sudovima u Zagrebu, Požegi, Sv. Ivanu Zelini, Makarskoj i Rijeci. Uglavnom je proglašavan krivim za imovinske delikte, teške krađe, pretežito na bezuvjetne kazne, ali one nisu bile posebno velike, najveća je ona od godinu i pol dana.

Brat ubio profesoricu

Damirov mlađi brat Dario (27) pak služi 15-godišnji kaznu zatvora zbog ubojstva profesorice Dijane Ćulibrk (37) u zagrebačkoj Sloboštini. Upoznali su se osam mjeseci ranije i bili su prijatelji. Ubo ju je 31 put.

- Priznajem da sam je ubio. Žao mi je, ni sam ne vjerujem da sam to napravio. Prije tri mjeseca posudio sam Dijani 700 kuna. Ona me zavlačila. Došao sam k njoj u stan jer nisam imao što jesti. Rekla mi je da ne zna kada će mi vratiti dug. To me naljutilo. Odgovorio sam da ću joj uzeti televizor kao zalog i ona je pristala. Iščupao sam kablove, a kad sam krenuo van, vikala je: "Kak’ mi tak’ možeš uzimati stvari od doma, ubit ću te, pi.. ti materina!“ Nasrnula je na mene nožem i rekla da ide po pištolj. Mislim da je najgore bilo što mi je opsovala majku. Znala je da je nedavno umrla. Ništa se ne bi dogodilo da taj dan nisam bio umoran, neispavan, da nisam uzimao drogu i tablete. Popio sam dva piva.

Borna Filić/Pixsell

Tako je govorio tada 22-godišnji Dario Šišaković na saslušanju godinu dana poslije ubojstva nezaposlene profesorice Dijane Ćulibrk. Sjeća se da ju je ubo jednom ili dva puta, ali dalje ne zna jer mu je, kako kaže, crno pred očima kad se toga sjeti.

Prema podignutoj optužnici, Šišaković, zvan Šile, i Dijana upoznali su se osam mjeseci uoči ubojstva, a njihovo druženje svodilo se na pušenje marihuane u njezinu stanu s prijateljima i njihovim povremenim seksualnim odnosima. Ona je uz travu uzimala i heptanone. Teške tablete za smirenje uza sve vrste opijata - od trave, speeda, heroina i kokaina uzimao je i Dario godinama prije toga. 

Nakon ubojstva Šišaković je uzeo žrtvin televizor, laptop i nakit koji je prodao u stanici za otkup zlata te tamo predao osobnu iskaznicu. Televizor je prodao za 50 grama trave pa ga se teretilo za teško ubojstvo iz koristoljublja za što je kazna od 20 do 40 godina zatvora.

'Kajem se što sam je ubio'

U kolovozu 2012. nepravomoćno je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva iz koristoljublja. Tada je zbog počinjenog izrazio kajanje te kazao kako je samo htio da mu vrati dug.

- Znam da me očekuje zatvor zbog onog što sam napravio i da za to nema nikakvog opravdanja. No taj dan kad sam došao u Dijanin stan, nisam je namjeravao ni ubiti niti sam mislio uzeti stvari iz njezinog stana. Samo sam htio da mi vrati dug. Znam da sam uništio i život njezine i život svoje obitelji. Reagirao sam u trenutku i bez razmišljanja i kajem se zbog toga što sam učinio - kazao je tada Dario Šišaković.

Pokušao pobjeći iz zatvora

Sredinom srpnja 2016. Dario je pokušao pobjeći iz remetinečkog zatvora. Tijekom šetnje krugom popeo se na kućište klima uređaja i pokušao iskočiti iz štićenog dijela zatvora, no uhvatili su ga. Ranije je u Lepoglavi metalnim utegom u glavu udario zatvorenika Roberta Matanića. Protiv mlađeg Šišakovića zbog tog napada pokrenuli su istragu i zato je bio prebačen u Remetinec.

Pixsell

Šišaković i Matanić bili su u dobrim odnosima, čak su zajedno vježbali. No, 19. ožujka 2015. oko 11.35 sati na dvorišnom prostoru šetališta kaznionice u Lepoglavi Šišaković je s leđa prišao Mataniću dok je ovaj vezao tenisicu i nekoliko ga puta metalnim utegom snažno udario u desnu stranu glave. U daljnjem napadu spriječili su ga pravosudni policajci.

Matanić je u napadu zadobio prijelom kostiju lubanje te natučenje i otok mozga te je završio u komi. Matanić, koji je bio na izdržavanju kazne od 35 godina zatvora zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, mjesecima je bio u komi no uspio je preživjeti. Motiv napada zasad je ostao nepoznat.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...