Obavijesti

News

Komentari 49

Napokon su u zagrljaju obitelji: Oslobođene cure stigle kući

Napokon su u zagrljaju obitelji: Oslobođene cure stigle kući
18

U srijedu su svojim kućama stigle Amanda Berry i Georgina DeJesus, dvije od tri djevojke oslobođene nakon 10 godina zatočeništva. Dočekale su ih obitelji i rodbina

VIDEO

Djevojke koje su gotovo desetljeće bile zarobljene u kući u predgrađu Clevelanda u srijedu su se vratile kući. U srijedu ujutro po lokalnom vremenu u svoj dom vratila se Amanda Berry (27), djevojka koja je uspjela pozvati policiju i istrčala u zagrljaj susjedu kako bi nakon desetljeća zatočeništva udahnula slobodu. 

Iako se očekivalo da će se Amanda obratiti novinarima, nakon dolaska kući pred okupljene je izašla Amandina sestra Beth Serrano koja je kratko zahvalila svima na podršci te zamolila da se poštuje njihova privatnost. 

''Sada su i Amanda i Michelle naša obitelj''

Nekoliko sati kasnije Georgina DeJesus (23) u zagrljaju nepoznate žene stigla je u ulicu u kojoj je kuća njezine obitelji. 

Gina je kući stigla u širokoj zelenoj trenirci. Kročila je iz automobila i brojnim okupljenima u pozdrav podigla palčeve. Kroz gomilu balona i cvijeća, kojima su u znak dobrodošlice okitili njezinu kuću, nakon desetljeća izbivanja ušla je u svoj dom. Dočekali su je brojni susjedi i prolaznici koji su joj skandirali 'Gina, Gina!', a mnogi su i zaplakali. 

Ginina teta Sandra Ruiz medijima je samo kratko rekla kako trebaju vremena i privatnost da se od svega oporave. 

- Nemam riječi kojima bih mogla izraziti sreću koju osjećam nakon povratka naše Gine. Sada su i Amanda Berry, njezina kći te Michelle Knight također naša obitelj - rekla je novinarima Sandra Ruiz, prenosi USA Today

Treća oslobođena djevojka Michelle Knight (32) također je u srijedu otpuštena iz bolnice. 

Podsjetimo, tri djevojke koje su nestale prije deset godina, u ponedjeljak su pronađene u kući u predgrađu Clevelanda, u kojoj ih je zatočene držao Ariel Castro (52). Za stravičan zločin osumnjičena su i njegova dva brata Onil i Pedro. Očekuje se da će tijekom srijede protiv njih biti podignute optužnice, piše AP.

Ariel Castro djevojke vezao užetom i lancima

Stravični detalji života triju djevojaka u zatočeništvu i dalje izlaze u javnost. Najmanje dvije od tri zatočene djevojke njihovi otmičari su silovali, rekao je za BBC izvoz blizak istrazi. Jednu od njih prislili su da pomogne Amandy Berry dok je rađala djevojčicu Jocelyn, koja danas ima šest godina. Djevojci koja je pomagala, Ariel Castro zaprijetio je smrću ukoliko dijete ne preživi. 

Šef clevelandske policije rekao je kako su djevojke bile vezane užetom i lancima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.