News

Komentari 227

Napustio je ženu i djecu: Sada živi kao curica od šest godina

Napustio je ženu i djecu: Sada  živi kao curica od šest godina

Stefonknee Wolscht (52) iz Kanade živi sa svojim posvojiteljima. Prije je bila muškarac. Bila je i u braku. Sada živi i odjeva se kao djevojčica od šest godina

Stefonknee Wolscht (52) godinama je živjela kao Paul, a onda je, kada je navršila 46 godina shvatila da je transrodna osoba. Ostavila je suprugu i djecu i sada živi kao djevojčica stara šest godina. 

Stefonknee iz Kanade je ispričala da je suprugu Mariju napustila nakon što joj je rekla da ode ili prestane biti transrodna osoba. Stefonknee sada živi sa svojim prijateljima i posvojiteljima, oblači se kao dijete i veći dio vremena se igra. Obitelj koja ju je posvojila sastoji se od starijeg para, njihove djece i mlađe unučadi.

- Oni su me potpuno prihvatili. Živim kao djevojčica jer je to nešto što nisam imala prije. Ne mogu zanijekati da sam bila u braku, ne mogu zanijekati da imam djecu, ali sam nastavila dalje, vratila sam se i dijete sam. Ne želim biti odrasla - kaže Stefonknee.  

- Imam mamu i tatu i oni i njihova djeca i unuci me podupiru. Prije sam bila curica od osam godina, a onda su me unuci mojih roditelja zamolili da budem curica od šest godina kako bi oni mogli imati mlađu sestricu - objašnjava Stefonknee. Kaže kako ju njezina supruga nije htjela poduprijeti pa se odselila i 2009. počela uzimati hormonsku terapiju. Kasnije je postala suicidalna i neko je vrijeme provela u klinici. Izgubila je posao i mjesecima je spavala u skloništima za beskućnike. Prihvatila ju je grupa transrodnih osoba iz Toronta. 

- Oni mi dopuštaju da budem ono što jesam - kaže Stefonknee, piše Daily Mail. 

Najčitaniji članci