Obavijesti

News

Komentari 2

Naručio smrt 150 ljudi, a zbog smrti dječaka zvali su ga Zvijer

Naručio smrt 150 ljudi, a zbog smrti dječaka zvali su ga Zvijer
1

Toto Riina je ostao bez oca i brata i tada se odao kriminalu. Najviše je zaradio na poslovima s drogom. Naručio je ubojstvo suca koji se borio protiv mafije. Nakon toga je uhićen

VIDEO

Salvatore Riina poznat i kao Toto Riina, najpoznatiji talijanski mafijaš, bivši šef sicilijanske mafije, umro je u zatvorskoj bolnici u Italiji. U četvrtak je napunio 87 godina. Zadnjih je godina imao rak bubrega, srčane tegobe, a bolovao je i od Parkinsonove bolesti. 

Neće biti dozvoljeno da mu se sprovod održi u crkvi, a svećenik će izreći molitvu samo ako to obitelj bude izričito tražila. 

Toto Riina bio je jedan od najozloglašenijeg sicilijanskih mafijaša. Zbog svoje surovosti imao je nadimak "Zvijer". Capo di tutti capi umro je u bolnici u Parmi. Ranije je tražio da ga puste na slobodu kako bi umro "s dostojanstvom" no to mu nije odobreno i umro je služeći 26 doživotnih kazni zatvora.

Riina je bio rođen 16. studenog 1930. godine u Corleoneu na Siciliji. Bio je sin siromašnog seljaka. Otac i brat stradali su mu dok su pokušavali izvući barut iz neeksplodirane američke bombe. Toto se tada okrenuo kriminalu. S 19 godina je kao član bande ubio čovjeka u obračunu. Šest je godina bio u zatvoru.

Sucu postavili dinamit

U Corleoneu je 1950-ih glavni šef mafije bio Michele Navarra. Toto je isplanirao njegovo ubojstvo.

FILE PHOTO: Handout of Sicilian mafia boss Riina

Kada su ga ubili Riina je postao šef. Kasnije Riina i njegova banda odlaze u Palermo kako bi tamo zavladali. Njegove "zlatne godine" bile su od 1981. do 1983. Tada je velika većina bosova uhićena i zatvorena, a Riina je tada sklapao najveće poslove. Najviše novaca zaradio je na drogi. Postao je prvi čovjek mafije. Toliko se osokolio da je naručio ubojstvo suca Giovannija Falcone koji se u to vrijeme žestoko borio protiv mafije.

Na autocesti za Palermo preko jednog mosta postavljen je dinamit. Bombu su aktivirali kada je preko mosta prelazio Falconeov automobil. Poginuli su on, supruga i trojica tjelohranitelja. To je bilo u svibnju 1992. godine. Dva mjeseca kasnije ubijen je sudac Paolo Borsellino. U njegov automobil je postavljena bomba. Tada su poginula i petorica policajaca. Policija je godinu dana kasnije locirala Riinu dok je u pratnji vozača izlazio iz kuće u Palermu. Tada su ga uhitili. 

Dječaka rastopili u kiselini

Toto tijekom života bio odgovoran za najmanje 150 smrti. Nije prezao niti od ubojstava djece. Jednom je naručio otmicu dječaka (13) kako bi zaustavio njegovog oca da policiji oda mafijaške tajne. Dječak je na kraju zadavljen i njegovo mrtvo tijelo su rastopili u kiselini.

Ove godine objavljena je snimka na kojoj se čuje kako Riina govori da za ničim ne žali i da ga "neće slomiti niti ako mu daju 3000 godina zatvora". 
Ninetta Bagarella (73), njegova supruga, je više puta bila optužena za razna kaznena djela.

Ninetta koja potječe iz mafijaške obitelji i Toto su se vjenčali 1974. godine i imaju četvero djece. Sinovi Giovanni i Giuseppe su naslijedili oca. Giovanni je 2001. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog četiri ubojstva. Giuseppe je 2004. osuđen na 14 godina zatvora zbog različitih kriminalnih djela. Nije poznato koliko je točno novaca Toto "zaradio" tijekom života. Procjenjuje se da je bio "težak" 125 milijuna dolara. Ogromnu vilu koju je sagradio, vlasti su mu oduzele i pretvorile u školu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...