Obavijesti

News

Komentari 50

'Naš desetomjesečni dječak je poklonio život za drugu djecu'

Dječak je zapeo glavom između prečki dječjeg krevetića. Ostao je bez pulsa. Liječnici su se borili za njegov život i uspjeli su ga reanimirati. Ipak, nedostatak kisika ostavio je teška oštećenja na dječakovu mozgu...

VIDEO

Supruga i ja smo u teškom stanju. Nemamo komentara, rekao nam je otac tragično preminulog desetomjesečnog dječaka iz okolice Koprivnice.

Susjedi su šokirani tragedijom teško su pronalazili riječi.

- Nisam ni znala što se dogodilo dok danas nisam pročitala na portalima. Strašno. Nadam se da će im Bog dati snage da to prebrode - rekla nam je susjeda mlade obitelji.

bolnica

Podsjetimo, prošle subote dječak je zapeo glavom između prečki dječjeg krevetića. Prestravljeni roditelji pronašli su ga bez pulsa. Odmah su pozvali Hitnu pomoć. Liječnici su se borili za njegov život i uspjeli su ga reanimirati. Ipak, nedostatak kisika ostavio je teška oštećenja na dječakovu mozgu.

Zbog toga su ga odlučili prebaciti u Zagreb u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Tamo su radili testiranja koja su trebala pokazati ima li mozak kakve reakcije. Nažalost, tamo je preminuo 27. srpnja.

- Dana 21. srpnja 2018. godine je u Kliniku iz OB Koprivnica premješteno muško dijete. Radi se o dječaku kojeg su roditelji te večeri zatekli u krevetiću bez pulsa i disanja. Odvezen je u OB Koprivnica u čijoj je hitnoj ambulanti reaninimaran, te nakon inicijalnog zbrinjavanja upućen u našu Kliniku. Kod dolaska dječak je imao održan tlak i puls, međutim s jasnim znakovima teškog oštećenja mozga - na naš upit odgovorila je zamjenica ravnatelja Klaićeve bolnice dr. sc. Iva Hojsak.

Nakon njegove smrti obitelj je odlučila donirati dječakove organe i plemenitim činom spasiti druge živote.

- Sjetite ga se i dalje u svojim molitvama te koliko je velik taj desetomjesečni dječak koji je poklonio svoj život za drugu djecu i spasio njihove živote svojim zdravim organima - poručili su u nedjelju dječakovi roditelji.

Prijatelji, rodbina, pa i nepoznati, koje je pogodio njihov gubitak, cijelog su im dana izražavali sućut.

“Nema riječi kojima se ta žalost može opisati. I u tako teškim trenucima pokazali ste veliko srce”, “Ti imaj utjehu draga da ti je Bog dao tih deset mjeseci da budeš mama tako divnom stvorenju, a i sad će dio njega pomoći nekom anđelu da živi”..., neke su od poruka podrške roditeljima.

- Hvala svim dragim ljudima koji su upućivali molitve za mojeg anđela. On nas sad gleda s neba -  dirljivom porukom na društvenoj mreži od desetomjesečnog dječačića oprostili su se njegovi roditelji.

Posljednji ispraćaj bit će danas u 13 sati na gradskom groblju u Koprivnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa