Obavijesti

News

Komentari 6

'Našao sam ženu, golu u lošem stanju, po zidovima je bila krv'

'Našao sam ženu, golu u lošem stanju, po zidovima je bila krv'
4

Nastavljeno je suđenje za brutalan napad u Kaštel Gomilici krajem srpnja prošle godine. Sudi se Petru Dukariću za pokušaj ubojstva partnerice. Vještaci su utvrdili kako je žrtva probodena 15 puta po tijelu...

VIDEO

U utorak u Splitu nastavljeno je suđenje 48-godišnjem Petru Dukariću iz Bednje za pokušaj ubojstva svoje bivše, 56-godišnje nevjenčane partnerice krajem srpnja prošle godine u Kaštel Gomilici. Saslušali su se svjedoci, sudski vještak dr. Antonio Alujević te Mate Brković i Nikola Mikačić.

Vještak Alujević kazao je da je žrtva zadobila 15 ubodno reznih rana, od čega tri po licu, dvije po vratu, četiri u desni dio i jednu u lijevi dio prsnog koša, jednu sleđa u područje lopatice, jednu ranu lijeve podlaktice, što je sve okarakterizirano kao lake tjelesne ozljede, piše Slobodna Dalmacija.

- Po brojnosti i lokaciji ozljeda, ako znamo anatomsku strukturu lica, vrata i prsnog koša, možemo zaključiti da bi ubodi istim intenzitetom i sredstvom, ali drugim smjerom, mogli dovesti do teške tjelesne ozljede sa smrtnim ishodom - kazao je dr. Alujević

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mate Brković, 68-godišnji vlasnik kuće, u kojoj su Dukarić i njegova partnerica imali iznajmljen stan u kojem se cijeli događaj i odvio, svjedočio je kako nikad nije čuo da se par svađa.

- Navukao sam kratke hlače i onako bos sletio dolje u stan. Vrata su bila poluotvorena i u kuhinji sam zatekao žrtvu, golu, s krpom oko vrata, bila je sva u krvi i svugdje je po zidovima bilo krvi. Nisam znao je l' onaj tko je to napravio još u stanu, pa sam izašao vani i pozvao policiju i Hitnu pomoć. Ne sjećam se da mi je išta rekla tada, bila je u jako lošem stanju. Nikoga nisam vidio da bježi, nisam čuo nikakve zvukove od auta vani niti sam vidio Dukarićevo vozilo - kazao je Brković.

- Ja sam zaliva vrtal oko pet ujutro i vidija sam da nešto blica, a to je bija mobitel. Nedugo zatim sam vidio neku osobu da ide niz ulicu i zamahuje rukom prema mjestu gdje je policija poslije pronašla nož, ali ne znam zašto je zamahivao niti znam tko je to bio - kazao je 87-godišnji Nikola Mikačić, vlasnik zemljišta na kojem je nađem mobitel žrtve, piše Slobodna Dalmacija.


Dukarić je u Domovinski rat otišao s 18, 19 godina. Prošao je sva ratišta. U Tigrovima je bio do 2002. godine, kad je na svoj zahtjev raskinuo radni odnos, kažu njegovi suborci.

Nakon vojske radio je u Francuskoj. Navodno je imao problema s francuskim vlastima pa se vratio u Hrvatsku. Prije nekoliko godina, navode njegovi ratni prijatelji, doživio je obiteljsku tragediju. Dukarić je mnogima poznat s jedne od najupečatljivijih i najpopularnijih fotografija iz Domovinskog rata. Fotografija je snimljena u Starom Grabovcu nedaleko od Novske krajem 1991. godine, kad je imao 19 godina. Na fotografiji se vidi mladi vojnik s maramom zavezanom oko čela i cigaretom u kutu usana na tenku za protuavionskim mitraljezom. Na zidu kuće iza vojnikovih leđa vidi se grafit s imenom svjetski poznate grupe Guns N’ Roses.

Od fotografije je napravljen i antiratni plakat. Plakat je u središtu imao portret Petra Dukarića, a pri vrhu dodan natpis “Živi i pusti živjeti”, u engleskom originalu “Live and let live”, parafrazirajući pjesmu poznate grupe “Live And Let Die”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu