Obavijesti

News

Komentari 0

Naši političari su vam užas? Ima gorih, pogledajte bugarske

Naši političari su vam užas? Ima gorih, pogledajte bugarske
11

Ponekad je teško i povjerovati da su na ovim plakatima uistinu kandidati za lokalnu vlast jer više nalikuju akterima nekakve igrane parodije nego pravim političarima

VIDEO

Za nešto više od dva tjedna Hrvatsku očekuju parlamentarni izbori. Plakati političkih stranaka već su se pojavili na ulicama uz česte komentare građana kako sadrže neinventivne i već viđene parole u koje malo tko još vjeruje.

Naši plakati možda su dosadni, ali u ne tako dalekoj Bugarskoj s dosadom nemaju problema. Teško je opisati dizajn njihovih plakata za skorašnje lokalne izbore i ljude koji se na njima pojavljuju. Ponekad je teško i povjerovati da su na njima uistinu kandidati za lokalnu vlast jer više nalikuju akterima nekakve igrane parodije nego pravim političarima. Neki plakati pomalo nalikuju i na najlošije omote narodnjačkih ploča iz bivše Jugoslavije.

Najveća trash zvijezda izbora je gospođa Antoaneta Lazarova i njena nesvakidašnja frizura. Žena koja povremeno izgleda kao da je ispala iz "Ratova zvijezda" zaradila je nadimke "baka Amy Winehouse" i "Madam Butterfly".

Facebook

Gospođa Lazarova želi postati gradonačelnica Gaganice, maloga grada na zapadu Bugarske. Njen program nije bitan, upadljiva frizura i šminka osigurali su joj status heroine društvenih mreža.

- Svjesna sam da moja frizura nije moderna, ali to je nešto na što sam navikla i s čim se osjećam dobro. Ne planiram ju mijenjati. Svakoga jutra ustajem ranije da bih ju stigla napraviti - rekla je Lazarova, a prenosi Blic.

Korisnici Facebooka za nju su napisali da prezire moderne metode uljepšavanja:

- Ona traga za pravdom.  Bori se za zajednicu i njene građane, a njeno tajno oružje je sprej za kosu iz Vladivostoka. Ona je Antoaneta Lazarova, a vi ste operirani od humora ako joj ne date bar jedan lajk - stoji u komentaru.

Gospođa s osebujnom frizurom nije jedina atrakcija izbora. Tu je i gospodin Čavdar Vulev koji želi biti gradonačelnik Karnobata. On je biznismen, uvjeren je da će zbog svog dobrog izgleda dobiti izbore pa zato nema niti slogan. 

Facebook

Uz slogan "ne može da ne može" promovira se još jedan kandidat. Njegovo ime je Stojan Tončev, a pozornost je privukao plakatom na kojem mačem probada hobotnicu. 

Facebook

Boris Evtimov želi biti gradonačelnik Biale Slatine na sjeveru zemlje. Njegove političke sposobnosti na ovome plakatu nisu bitne, bitno je da on jako dobro zna što je to karate. 

Facebook

Još jedan Boris, ali Georgiev zaigrao je na kartu mladosti. Za svoj predizborni plakat fotografirao se s aktualnom miss Bugarske.

Facebook

Pod sloganom  "priroda, obitelj, zemlja" promovira se Cvetko Cvetkov. Obučen u narodnu nošnju, s osmijehom na licu pozira na prekrasnom zelenom proplanku. Uza sebe drži djevojčicu koja bi mu mogla biti unuka. Stranka koju predstavlja nosi ime Ekoglasnost.

Facebook

Poput guslarskog ili šargijaškog benda djeluju kandidati stranke VMRO. Najavljuju nekakvu "novu zoru" i nadaju se ulasku u općinsko vijeće.

Facebook

Zaista je jako puno plakata u Bugarskoj koji odudaraju od svih aktualnih estetskih standarda. Još neke zanimljive možete pogledati u našoj galeriji.

Koga će birači izabrati doznat će se u nedjelju 25. listopada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke