Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Našla brata nakon 60 godina i saznala da je postao milijunaš

Njena teta, koja je vodila internat u Glasgowu, 1947. godine na kućnom pragu pronašla je četvero prestrašenih malih Indijaca koji su u zemlju pristigli tijekom najmasovnije migracije

Foto: Screenshot/Facebook

Nakon dugih 60 godina razdvojenosti, jedna Škotkinja pronašla je svog brata i saznala da je danas jedan od najbogatijih ljudi na svijetu.

Ida Wilde (83) iz Glasgowa mislila je kako više nikad neće vidjeti ni čuti posvojenog brata Asgara Patela (78) nakon što je bio prisiljen vratiti se  svojoj pravoj obitelji u Indiju, piše Daily Mail.

Foto: Promo

- Srce nam se slomilo kad nas je napustio. Pet godina smo odrastali skupa, bili smo brat i sestra, bilo mi je jako teško izgubiti ga. Održavali smo kontakt jedno vrijeme, ali naše obitelji su se stalno selile. Često sam se pitala gdje li je završio. Na kraju se ispostavilo da nas je godinama tražio, ali nije nas mogao naći jer se obitelj odselila iz Glasgowa - priča Ida.

Njena teta, koja je vodila internat u Glasgowu, 1947. godine na kućnom pragu pronašla je četvero prestrašenih malih Indijaca koji su u zemlje pristigli tijekom najmasovnije migracije u povijesti čovječanstva. Žena, koja je tad već bila u poodmaklim godinama, nije mogla brinuti o svima pa je Idina majka uzela tada šestogodišnjeg Asgara i njegovu stariju dvanaestogodišnju sestru Kulsom u svoj dom. Pet godina bio je s Idinom obitelji, a kada je došlo vrijeme za povratak kući dječak je oklijevao.

Foto: Facebook/Ida Wilde

Asgar, čiji je otac bio uspješan poduzetnik u Indiji je osnovao jednu od najvećih logističkih kompanija. Postao je milijunaš i trenutno je na 45 mjestu Forbesove liste 100 najbogatijih poduzetnika u Indiji u 2017. godini. Poslije 60 godina, Idu je na Facebooku iznenadila poruka - iz vedra neba pojavio se njen davno izgubljeni brat. 

Ida kaže da je pravo čudo da ju je Asgar pronašao i to nakon što ju je prepoznao na jednoj fotografiji s obiteljskog vjenčanja. Sljedeći korak bio je sasvim logičan, Asgar je u kolovozu sjeo u avion i doletio u Irvine posjetiti Idu. Sljedeće godine, ona bi trebala doći u Indiju i upoznati njegovu obitelj.

- Nisam mogla vjerovati. Uspio je u životu, a opet ostao  tako draga i prirodna osoba. Stvarno je prekrasno da se nakon toliko godina Asgar ponovno vratio u moj život - kazala je Ida.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message