Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Našli ju na parkiralištu: Kujica Saša ima novi dom u Kostarici

Kujicu Sašu Maja Terzić (27) pronašla je na parkiralištu hidroelektrane. Na Facebook-u je objavila da traži dom. Nakon mjesec dana Saša je otputovala novim vlasnicima u Kostariku

Foto: Robert Demo
8 komentara

Sama, promrzla i stara tek 20-ak dana bila je Saša, štene u tipu hrvatskog ovčara, kad ju je Maja Terzić pronašla kraj hidroelektrane u Pleternici. Onako slaba, urlala je iz petnih žila samo kako bi ju netko primijetio te kišne večeri u studenom prošle godine. 

Foto: Robert Demo

- Često se tamo šetam sa svojim psima. Vjerojatno ju je netko ostavio tu večer. Čula sam je i otišla vidjeti zašto se dere. Odmah sam ju uzela k sebi - rekla nam je Maja Terzić (27) iz Pleternice. Nakon toga je uslijedila konstantna veterinarska skrb. Saša je imala upalu mjehura, morala se očistiti od parazita i cijepiti. Maja joj je tek s dva mjeseca krenula tražiti udomitelje. 

- Snimala sam ju i često na Facebook-u objavljivala njene vratolomije. Shvatila sam kako ona vrlo talentiran pas. Imala je fokus, okretnost, brzinu i inteligenciju. Pokazivala je interes za rad. Zbog toga sam ju oglašavala samo u 'agility' zajednici, a ti su ljudi dijelili njene objave - objasnila je Maja, koja je dosad pomogla udomiti na stotine pasa. Na njeno čuđenje, jedan je upit stigao iz daleke Kostarike. Uputio ga je Jory Friemann, kojeg je Saša osvojila na prvu. 

Foto: Robert Demo

- Zahvalila sam mu se na interesu i odbila ga. Nisam mogla zamisliti da tako malo štene putuje samo. To je predalek put - rekla je, ali nakon pet dana stigao je i drugi upit. Ovaj joj se put javila njegova žena Mary Carmen Marin Lara

- Imala je drugačiji pristup. Predstavila je sebe, što radi, što sve nude u radu s psima, poslala mi čak i link na svoju YouTube stranicu. U tom trenutku se Kostarika više nije činila toliko egzotičnom i dalekom. Oni jednostavno nisu željeli odustati - rekla je Maja koja je na kraju i pristala. Kako se s time susretala prvi put trebala je imati sve potrebne dozvole za let na relaciji Zagreb-San Jose. Za to je odabrala Pet flight cargo agenciju. Morale su još samo prikupiti novac. Donatori s raznih strana pomogli su joj financirati avionsku kartu koja ih je stajala otprilike 7500 kuna. Mary Carmen iz Kostarike morala je platiti još dodatnih 4000 kuna za dozvole za uvoz i porez, a pola iznosa je također prikupila kroz donacije. 

Foto: Robert Demo

- Sa Sašom sam išla vlakom do Zagreba. Rastale smo se na Glavnom kolodvoru. Bilo je toliko emotivno da sam plakala sam za njom - potužila se. Saša je potom putovala do Budimpešte gdje se ukrcala na avion do Madrida. U Španjolskoj je prespavala, a potom je krenula na let dug 12 sati do San Jose-a u Kostariku, a sve je to odlično podnijela. Tamo su je dočekali njeni uzbuđeni vlasnici. Saša ih je još jednom oduševila. Otvorili su Facebook stranicu Adventures of Saša, a Hrvatski ovčar in Costa Rica. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message