Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
59 komentara

Našli kosti 'njemačke Maddie McCann' koja je nestala 2001.

Peggy Knobloch (9) se vraćala iz škole. Kući nikad nije stigla. Njezina majka 15 godina nije znala gdje je. Nazvali su je prošle subote i rekli da su našli kosti u šumi u Bavarskoj...

59 komentara

Peggy Knobloch (9) iz Lichtenberga u Bavarskoj prije 15 godina vraćala se iz škole i nije se nikada vratila kući. Prošle subote njezinu je majku nazvala policija. Rekli su joj da je berač gljiva u 15 kilometara udaljenoj šumi našao kosti djeteta. Rekli su joj da bi to mogla biti njezina Peggy.

Narednog dana više nije bilo nikakve sumnje. Majka se sastala s odvjetnicima i policijom. Pored ostataka pronađen je i ručni sat njezine kćeri. Potraga za Peggy Njemačku je pokrenula kako niti jedan drugi slučaj. Veliki broj policajaca ju je tražilo sa psima, helikopterima, avionima ali bez uspjeha. Krenule su istrage, pojavljivali se novi sumnjivci. Godine 2004. je Ulvi K. osuđen na doživotan zatvor, ali slučaj nije nikada zatvoren. Mjesto na kojem je tijelo pronađeno teško je prohodno i tko tamo odlazi mora dobro poznavati područje.

Divlje životinje su razvukle dijelove tijela, ali su pored njega pronađeni predmeti koji su pripadali Peggy. Ostatke su poslali na obdukciju i istražitelji se nadaju da će naći nove dokaze.Vjeruju da Peggy nije ubijena u šumi. Odvjetnici majke djevojčice kažu kako ne žele davati izjave dok se ne obavi DNK analiza. 

Tko su bili osumnjičeni?

Ulvi K. (38) je uhićen u listopadu 2002. godine. Nekoliko puta je puštan pa opet zatvaran. Dvije godine kasnije je osuđen zbog ubojstva.Zbog niskog kvocijenta inteligencije nije bio sposoban za izricanje zatvorske kazne pa su ga zatvorili u psihijatrijsku ustanovu. Godine 2014. je oslobođen zbog nedostatka dokaza. Danas živi u stambenoj zajednici u kojoj se o njemu brinu njegovatelji. Tu zajednicu ne smije napuštati jer je seksualno  zlostavljao 15 djece. U slobodno vrijeme igra nogomet, vozi bicikl, šeće. Njegova njegovateljica kaže da ga često posjećuju roditelji. 

Fasader Robert E. (69) je osuđen 2008. godine zbog seksualnog zlostavljanja dviju djevojčica. Dobio je dvije godine zatvora. Živio je u blizini Peggy. U travnju 2013. policija je upala u kuću  Roberta E., pretražila mu kompjuter, kuću, vrt. Pronađeno je osam kostiju, ali je obdukcija pokazala da to nisu kosti malene Peggy. 

Holger E. (32) je brat bivšeg susjeda obitelji. U bilježnici djevojčice policija je našla njegovo ime i broj telefona. U stanu je policija našla dječju pornografiju, Peggyinu fotografiju i medaljon. Holger E. je 2012. osuđen zbog seksualnog zlostavljanja svoje kćeri (3). Kasnije je priznao da je zlostavljao i prijateljicu malene Peggy. I dalje je u zatvoru. U njegovoj ćeliji navodno visi fotografija Peggy. Jednom je zatvoreniku rekao da je počinio savršen zločin. Nikada nije dao službeno priznanje.

Jens B. (46), vozač kamiona, je polubrat Holgera E. i 2001. je živio u istoj kući kao i Peggyina obitelj. Istražiteljima je postao sumnjiv u prosincu 2013. Posumnjali su u njegov alibi. Osim toga istražitelji su saznali da je na dan nestanka malene Peggy obrisao njezinu fotografiju na digitalnom fotoaparatu. Jens je sada rekao za Bild kako smatra da je dobro da su pronađeni ostaci djevojčice jer će se konačno naći počinitelj. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message