Obavijesti

News

Komentari 80

Naslikao ju je: Kolinda dobila portret od veleposlanika Indije

Naslikao ju je: Kolinda dobila portret od veleposlanika Indije
6

Tijekom svog oproštaja od Hrvatske, veleposlanik Indije u Zagrebu je predstavio svoje slike s različitim temama među kojima su parlamentarni izbori, kriza u Agrokoru...

VIDEO

Indijski veleposlanik na odlasku Sandeep Kumar na poseban je način bilježio ono što se događalo u Hrvatskoj za njegova mandata. Sve što mu se učinilo zanimljivim stavljao je na slikarsko platno. Jednu od svojih slika poklonio je izborniku Zlatku Daliću, a jednu je dobila i predsjednica.

Tijekom svog oproštaja od Hrvatske, veleposlanik Indije u Zagrebu je predstavio svoje slike s različitim temama među kojima su parlamentarni izbori, kriza u Agrokoru, Zagrebačka katedrala, hrvatski nogometni uspjeh u Rusiji, hrvatski pejzaž i portret hrvatske predsjednice, obavilo je na službenom Facebooku indijsko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Kolinda Grabar Kitarović od veleposlanika je dobila vlastiti portret, dok je ministar gospodarstva Darko Horvat dobio sliku koju je Kumar nazvao 'Kriza u Agrokoru'.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je od veleposlanika sliku Zagrebačke katedrale, a premijer Andrej Plenković sliku na temu parlamentarnih izbora 2016.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Indijci nasmijali Hrvate: Snimili su urnebesan spot u ambasadi

Nije ovo prvi put da indijsko veleposlanstvo zabavlja hrvatsku javnost. Učinili su to i početkom godine kada su objavili video u kojem objašnjavaju svoje novogodišnje odluke. 

Unutar i oko prostorija ambasade na zagrebačkom Bijeniku ekipa od 15 osoba, što iz Indije što Hrvata, objašnjavali su kako im je cilj ostati fit, naučiti hindu i hrvatski, posjetiti čarobnu Indiju, postati bolji profesionalac, promovirati investicije ili završiti fakultet. 

Pomalo nespretno montiran video koji, pretpostavljamo, je glazbom trebao asocirati na Bollywood i deset godina stari hit "Milijunaš s ulice" Dannyja Boylea.

Slow motion i zvučni efekti pozadina su na kojoj se redaju nama prepoznatljivi simboli indijske kulture poput zastave, darjeeling čajeva, turistički plakati, slika Taj Mahala i henna tetovaže koju ponosno 'furaju' gotovo svi iz ekipe, piše Express.

U videu ističu i kako je ovo njihova uvertira u prebacivanje na digitalnu promociju svojih aktivnosti i indijsko-hrvatskih odnosa. Video je 'šeran' više od sto puta, a ambasador se gledateljima obratio riječima 'bok, bok'.

- Želim ojačati svoj Hrvatski kako bih mogao prodrijeti do srži hrvatskog društva. Indija i Hrvatska naprijed zajedno - rekao je s osmijehom na licu ambasador Sandeep Kumar dižući utege u svom uredu.

- U novu godinu ulazimo s energijom i strašću - poručili su Hrvatskoj pomalo amaterskim, ali simpatičnim video uratkom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!