Obavijesti

News

Komentari 0

Nastavak razgovora Sindikata ORCA i Uprave C. Airlinesa

Nastavak razgovora Sindikata ORCA i Uprave C. Airlinesa
1

Sindikat ORCA u četvrtak je odbio ponudu Croatia Airlinesa za povratak u kolektivne pregovore i ustraje u provođenju štrajka te je na jučerašnji sastanak s Upravom došao radi utvrđivanja protokola

VIDEO

Uprava Croatia Airlinesa i Sindikat ORCA u petak popodne trebali bi nastaviti razgovore o otvorenim pitanjima, nakon što je Sindikat ORCA odbio ponudu poslovodstva za povratak u kolektivne pregovore i najavio početak štrajka u ponedjeljak ujutro, doznaje se iz te tvrtke.

Sindikat ORCA u četvrtak je odbio ponudu Croatia Airlinesa za povratak u kolektivne pregovore i ustraje u provođenju štrajka te je na jučerašnji sastanak s Upravom došao radi utvrđivanja protokola o njegovu provođenju, s početkom u ponedjeljak, 9. srpnja, kažu u Croatia Airlinesu.

Dodaju da su na na sastanku bili i predstavnici Samostalnog hrvatskog sindikata zaposlenika u zrakoplovstvu, koji su, kako navode, izrazili spremnost za nastavak kolektivnih pregovora.

Taj sindikat u četvrtak je priopćio da ne podržava štrajk, a kao razlog takvog stajališta naveo je da bi štrajk mogao prouzročiti štetu od koje se Croatia Airlines ne bi mogao oporaviti i koji bi mogao značiti njegov kraj.

Komentirajući reakcije na uvođenje nužnih mjera kako bi se umanjile posljedice štrajka, Uprava Croatia Airlinesa naglašava da nije riječ o nezakonskim mjerama s ciljem onemogućavanja provođenja štrajka, kao ni o prijetnjama i pritiscima, nego brizi za putnike. 

Naime, Croatia je nakon najave štrajka donijela nužne mjere kako bi se štetne posljedice što više umanjile, pa će uz ostalo s početkom štrajka svim radnicima poništiti odobrenje za godišnje odmore tijekom srpnja i kolovoza, a radnicima koji štrajkaju će se razmjerno umanjiti plaće i svi dodaci na plaću.  

Sindikat Organizacija radnika Croatia Airlines (ORCA) u utorak je upravi nacionalnog zrakoplovnog prijevoznika najavio štrajk zbog neprihvaćanja svoga prijedloga kolektivnog ugovora. Štrajk bi trebao početi u ponedjeljak, 9. srpnja u šest sati i trajati do ispunjenja štrajkaških zahtjeva ili odluke štrajkaškog odbora o njegovu prestanku.

Iz Uprave, pak, ističu da kompanija ne može na godišnjoj razini izdvojiti dodatnih 53 milijuna kuna, što je protuvrijednost zahtjeva sindikata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.