Obavijesti

News

Komentari 108

Kranjčar na suđenju Mamićima: 'Ne sjećam se detalja, ali isplate novca na ruke bile su iznimka'

Kranjčar na suđenju Mamićima: 'Ne sjećam se detalja, ali isplate novca na ruke bile su iznimka'
8

Nakon što je jučer svjedočila bivša voditeljica klupskog računovodstva Vesna Juraić, u javnosti poznatija kao punica Luke Modrića, danas su na redu bivši dinamovci

VIDEO

Dolazak nogometaša Nike Kranjčara na Županijski sud u Osijek nije prošao nezamjećeno, posebice kod ženskog dijela uposlenika suda. Šarmantno ih je, dobro raspoložen, sve pozdravio i upitao kako su.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

rtl danas snimke sa suđenja mamićima niko kranjčar 24:41
Misteriozni fenomen u Osijeku: Ovo je strašno! Kao da im brišu pamćenje uređajem iz SF filma!
Misteriozni fenomen u Osijeku: Ovo je strašno! Kao da im brišu pamćenje uređajem iz SF filma!

A Kranjčar je na sud došao kako bi, kao bivši igrač NK Dinama, svjedočio u predmetu protiv braće Mamić.

- Igrao sam u Dinamu od djetinjstva. S punoljetnosti sam dobio profesionalni ugovor, i u klubu sam bio do 2005. godine. Plaću sam dobivao preko računa i Dinamo je prema meni ispunjavao sve ugovorne obveze. Sjećam se da mi je u prošlom ispitivanju prezentirano da sam neki novac dobio na ruke. Danas se tih detalja ne sjećam, no i onda sam rekao da je na prezentiranim dokumentima moj potpis. Na tim dokumentima je navedeno da sam novac dobio od Zdravka Mamića i nemam razloga sumnjati da je to bilo tako - rekao je odmah u uvodu Kranjčar dodajući kako je s Mamićem osobno dogovarao svoje financije.

Tvrdi da su dvije isplate 'na ruke' bile iznimka u plaćanju

- Tada sam bio kapetan momčadi i pregovarao sam s Mamićem u ime ekipe ako su plaće kasnile ili slično, za ostalo ne znam. U Dinamu je bio sistem da su igrači imali plaće koje su isplaćivane svaki mjesec, ali i ugovorne rate koje su bile u većem iznosu i one su ponekad znale kasniti. Oko toga sam ponekad dogovarao način isplate s Mamićem kada je on bio predsjednik - pojasnio je Kranjčar. Rekao je sudu kako mu je, po stipendijskom ugovoru, na počecima karijere, plaća bila 100 tisuća maraka godišnje.

Kada su nogometaši, po Zakonu o sportu, postali samostalni obrtnici svi su morali imati svoga računovođu, pa ga je tako imao i on.

- Imali smo pečate i izdavali račune prema Dinamu. Dok nismo imali računovođe Dinamo nam je isplaćivao plaće po ugovoru - dodao je.

Tko je Modrićeva punica? Imala je velike ovlasti i u Maksimiru sjedila na tri stolca odjednom
Tko je Modrićeva punica? Imala je velike ovlasti i u Maksimiru sjedila na tri stolca odjednom

Uskok je svjedoku prezentirao potvrde iz spisa, a koje su sačinjenje Kranjčarovim rukopisom i imaju njegov potpis. Prema prvoj, iz siječnja 2003. godine, primio je 40 tisuća eura na ime duga iz ugovora o stipendijskom ugovoru.

Na toj priznanici ne piše od koga je primio novac. U drugoj, iz iste godine, je navedeno da 30 tisuća eura prima od Zdravka Mamića na temelju dogovorenih rata iz ugovora.

- Ne sjećam se detalja vezanih za to niti da sam primio taj novac, iako vjerojatno jesam. Ne mogu se sjetiti da li je prema meni, iz vremena kada sam imao stipendijski ugovor, Dinamo imao prema meni neki dug. Ne mogu reći da li sam u vrijeme potpisivanja ovih potvrda imao managera - dodao je.

Pokazao na sudu ugovor s Dinamom

Odvjetnik Mamića Filip Glavaš prikazao je sudu Kranjčarov profesionalni ugovor s Dinamom iz kojega je vidljivo da je prema njemu postojao dug od 40 tisuća eura i taj je ugovor on sam i potpisao.

- Vjerojatno je to vezano za potvrdu koju sam potpisao kada sam dobio novac na ruke. Ne sjećam se kakve su bile ugovorene rate. Načelno su se isplaćivale četiri puta godišnje. Ne sjećam se da li sam izdao fakture prema Dinamu za ove iznose koje sam primio i za koje sam potpisao potvrde - rekao je.

Modrićeva punica: Nisam novac isplaćivala u gotovini, Mamić je davao pozajmice Dinamu...
Modrićeva punica: Nisam novac isplaćivala u gotovini, Mamić je davao pozajmice Dinamu...

Uskok je Kranjčara upitao za podjelu novca od transfera iz Dinama u Hajduk.

- Prema ugovoru sam imao pravo na podjelu mog transfera, no istog sam se odrekao jer sam znao da Hajduk nema financijske mogućnosti ispuniti ga, pa je transfer od milijun i pol eura pripao u cjelosti Dinamu. Nije mi poznato da bi Dinamu bio isplaćen neki solidarni doprinos kada sam prešao iz Hajduka u Portmouth - rekao je Kranjčar.

Obzirom da na današnju raspravu nisu došli pozvani nogometaši Dino Drpić i Boško Balaban, sudac je napravio stanku te je rasprava nastavljena čitanjem dokumentacije. Slijedeća je u ponedjeljak.

Tijek jučerašnjeg suđenja možete pročitati OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...