Obavijesti

News

Komentari 59

Svjedokinja: Dr. Sanaderu sam donijela čizmu s otiskom 4 S

Svjedokinja: Dr. Sanaderu sam donijela čizmu s otiskom 4 S
2

Svjedokinja Gordana Colnar tvrdi kako se Ivo Sanader protivio kupnji zgrade u Planinskoj jer su mu prioritet bili radnici. Petru Čobankoviću to nije odgovaralo

VIDEO

Kakva zgrada? O čemu pričate? Upitao me premijer Sanader na sastanku u vladi u drugoj polovici 2006. godine, svjedočila je u slučaju Planinska Gordana Colnar, bivša predsjednica Hrvatskog sindikata šumarstva.

- Moj dojam je bio da dr. Sanader nije ništa znao o kupovini zgrade u Planinskoj - rekla je i objasnila kako su 2006. godine radnici Hrvatskih šuma bili jako nezadovoljni jer nisu dobili potrebnu zaštitnu opremu, a Uprava Hrvatskih šuma je izašla s prijedlogom da će kupiti zgradu u Planinskoj.

- Mi smo se tome usprotivili jer smo smatrali da su prioritet radnici na terenu koji nisu dobivali dodatak na rad na terenu niti potrebnu zaštitnu opremu. I ono što su dobivali bilo je loše kvalitete. Tako su mi radnici iz Nove Gradiške poslali čizmu koja je ostavljala otiske 4 S. Uzela sam tu čizmu i odnijela je u jednoj vrećici u vladu i predala je na porti. Zamolila sam da je predaju dr. Sanaderu - rekla je svjedokinja. 

Dodala je kako je na sastanku Sanadera i Vite Begovića, koji je 2006. bio ravnatelj vladina Ureda za socijalno partnerstvo u Karlovcu dogovoreno da se neće kupovati zgrada u Planinskoj jer će se ići u nabavu zaštitne opreme za radnike i da će nju postaviti za članicu nadzornog odbora Hrvatskih šuma.

- Tome se protivio ministar Petar Čobanković i on je mjesecima odugovlačio s mojim imenovanjem - rekla je Colnar.

'Čobanković je sve prihvaćao, a ništa izvršavao'

Nakon Colnar svjedočila je Vesna Dejanović. 

- Petar Čobanković, koji je kao ministar bio odgovoran za sve što se događalo u Hrvatskim šumama sve je lako prihvaćao, no ništa dogovorenog sa sindikatima nije izvršavao. U više navrata sam premijera Sanadera obavještavala da postoje problemi u komunikaciji sindikata Hrvatskih šuma i Čobankovića. Sastanak sa Sanaderom je organiziran kako bi se riješili ti problemi - rekla je Dejanović. 

'Premijer je rekao kako nema potrebe za kupnju zgrade u Planinskoj'

Vito Begović bio je na famoznom sastanku koji je održan u pauzi između predavanja na HDZ-ovskom skupu u Karlovcu.

- Vidio sam i spornu čizmu, a na sastanku na kojem su bili premijer Sanader, Luka Bebić kao predsjednik nadzornog odbora Hrvatskih šuma i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Darko Beuk razmatrala se problematika o nabavi zaštitne opreme, problemi kod sastavljanja kolektivnih ugovora i kupnja zgrade u  Planinskoj. Beuk je rekao kako je čizme nabavila prethodna uprava i da radi na rješavanju tog problema no da je problem zbog sporosti procesa javne nabave. Rekao je kako je formirano povjerenstvo zaposlenika Hrvatskih šuma koje će obaviti uviđaj na nekretnini u Planinskoj. Na kraju sastanka premijer Sanader je rekao kako nema potrebe za kupovinom zgrade u Planinskoj, kako se zaštitna oprema mora hitno nabaviti te da se mora postići kvaliteta socijalnog dijaloga između radnika i uprave i da se u nadzorni odbor imenuje predstavnica sindikata Gordana Colnar - objasnio je Begović.

Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu u slučaju Planinska

Podsjetimo, nakon prodaje sporne zgrade bivši premijer Ivo Sanader navodno je od bivšeg zastupnika HDZ-a i mesara Stjepana Fiolića primio 17 milijuna kuna provizije. 

Posljednji je u ovom slučaju svjedočio Luka Bebić koji je rekao kako nije ništa znao o spornoj prodaji.

Uz Sanadera i Fiolića, optužen je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. godine procijenila zgradu na dvostruko veći iznos prije nego ju je kupilo ministarstvo Petra Čobankovića, koji je nedjelo priznao i nagodio se s USKOK-om.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...