Obavijesti

News

Komentari 43

"Bila bih retardirana da sam uzimala tako mali novac"

"Bila bih retardirana da sam uzimala tako mali novac"
4

Svjedokinja Hloverka Novak-Srzić je Vladimira Šelebaja i producenta Edvina Softića optužila da su joj prijetili, reketarili je, ucjenjivali i pokušavali je osramotiti

VIDEO

Šelebaj laže. Želi me osramotiti i diskreditirati. Nisam primala novac za emisiju "U sridu" niti sam za to dobivala novac kao što to tvrdi Vladimir Šelebaj, kazala je Hloverka Novak-Srzić na suđenju Siniši Svilanu. Novinarka HTV-a rekla je na zagrebačkom Županijskom sudu kako je bivši predsjednik Uprave Nove TV Branko Čakarmiš osmislio začetak emisije "U sridu". Za prikazivanje te emisije je, prema optužbi Uskoka, bivši direktor programa Nove TV Siniša Svilan primao mito od vlasnika producentske kuće Core Media Vladimira Šelebaja Selliera.

- Nisam to niti fizički mogla činiti jer sam tada od jutra do večeri radila na cijelotjednoj HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" rekla je Novak-Srzić. Dodala je da Šelebaj, koji je kao svjedok rekao da je za sudjelovanje na kolegiju po emisiji "U sridu" dobivala tisuću eura pod stavkom scenario, laže.

"Prijetili su mi, reketarili me i ucjenjivali"

- Bila bih retardirana da sam uzela tako mali novac, a da sam imala tako važnu ulogu - rekla je Novak-Srzić.

Šelebaja i producenta Edvina Softića optužila je da su joj prijetili, reketarili je, ucjenjivali i pokušavali je osramotiti. Dodala je da i njena kuća - HTV, prati suđenje zbog kadrovskih obračuna.

- Sve se počelo događati s dramatičnim raspadom braka Šelebaja i bivše novinarke HTV-a Dijane Čuljak - kazala je svjedokinja. rekla je i da su Šelebaj i Softić tražili od nje da im Čuljak vrati novac. Nadalje je rekla da joj je

Softić rekao kako poznaje sve novinare EPH i da će je moralno diskreditirati. Tvrdnje svjedoka da je dogovarala davanje mita Svilanu ocijenila je smiješnima. Novak-Srzić je za svoj prelazak na Novu TV rekla "to nije bio transfer jer sam imala svoju producentsku kuću". Prelazak na Novu TV dogovorila je s Čakarmiševim nasljednikom Marijanom Jurencem za kojeg je rekla da je bio glavni za određivanje ugovora i formata emisija.

"Iskaz je naučen i kontradiktoran"

Uskokova tužiteljica uložila je prigovor na svjedočenje Novak-Srzić ustvrdivši da je njezin iskaz naučen i kontradiktoran.

Petar Radović, televizijski redatelj, koji je bio Čakarmišev savjetnik, kazao je da je Čakarmiš bio gazda koji je donosio konačne odluke. Ispričao je da je Siniša Svilan bio zadužen za traženje zanimljivih projekata i da su ih onda oni odobravali. Odnos Svilana i Čakarmiša opisao je strogo profesionalnim.

Novinar Ivan Žada koji je radio na emisiji "Istraga", za čije je prikazivanje Svilan primao navodno mito, ispričao je kako je Šelebaj govorio da je davao mita više nego što je zarađivao zbog čega nije mogao plaćati porez.

Za Šelebaja je kazao kako je pričao da je novac davao novinarkama Ivi Gačić i Novak-Srzić i da je spominjao Svilana u pijanim pričama.

Šelebaj je čovjek kojem je teško vjerovati- rekao je Žada.

Suđenje Svilanu nastavit će se 5. ožujka kada bi trebali biti ispitani posljednji svjedoci tužiteljstva Nedžad Haznadar i zaštićeni svjedok pod pseudonimom Krešo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.