Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
136 komentara

Nastavnici u štrajku zapjevali: Ovo mi je škola, zbog nje živim

Ovim potezom smo htjeli istaknuti kakav je naš status u prosvjeti. Više nije upitan samo taj postotak. Ovo je postala borba za dostojanstvo, rekla nam je Davorka Ilečić, učiteljica iz osnovne škole u Velikoj Gorici

Foto: YouTube
136 komentara

Najveće zasluge za nastanak ovog videa idu autorici pjesme Lidiji Pajić Kovačić. Kolegica je najbolji stihoklepac u našoj školi i vrlo često i druge situacije opjeva stihovima, od početka do kraja školske godine. Tako je i za ovu priliku osmislila stihove za trenutnu situaciju u kojoj se naše škole nalaze. Nakon okupljanja u zbornici ovog ponedjeljka, pročitala je stihove i predložila da ih otpjevamo. Vrlo je malo bilo potrebno da kolege glazbene kulture uhvate instrumente i uvježbaju naše glasove za ovu izvedbu. 

Započeo Å¡trajk učitelja i profesora u osnovnim i srednjim Å¡kolama UŽIVO: SINDIKATI OBJAVILI Štrajk ide dalje: Sutra ponovno nema nastave u četiri županije

Ispričala nam je to Davorka Ilečić, učiteljica u produženom boravku OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici.

POGLEDAJTE VIDEO

'Sve što radimo je za učenike'

Motivacija nije bila upitna. Kroz ovu pjesmu nismo se željeli obrušiti na druge, već iskazati kako svaki profesor, učitelj, nastavnik svaki dan ustaje zbog škole, ne zgrade, već institucije koja obuhvaća učenike zbog kojih radimo „ka mravi“, zbog kolega s kojima surađujemo svakodnevno kako bismo pružili ono najbolje što umijemo - rekla nam je Davorka.

PLENKOVIĆ: 'Povećanje plaća za 6,12 posto će riješiti zahtjeve sindikata'

Štrajk u hrvatskim školama ušao je u drugi tjedan jer sve što Vlada nudi, prosvjetarima nije prihvatljivo. U srijedu štrajkaju Varaždinska, Istarska, Koprivničko-križevačka i Krapinsko-zagorska županija.

Foto: YouTube

- Ovim potezom smo htjeli istaknuti kakav je status nas koji radimo u prosvjeti. Više nije upitan samo taj postotak za koji se borimo. Nitko od nas u ovim trenucima više ne razmišlja samo o tome. Ovo je postala borba za dostojanstvo, borba za poštovanje i položaju u društvu. Temelj svakog društva smo upravo mi. Bez nas ne bi se mogli pisati silni negativni i pozitivni komentari, odsvirati i otpjevati ove pjesme, izračunati koeficijenti, pisati i prenositi vijesti. Mi smo ti koji smo vladajuće naučili držati olovku u ruci. Toj ruci koja sada donosi odluke i koja nas je dovela do ove situacije. Situacije u kojoj pjevamo kako „nas gaze i ne vole i to je razlog zašto naša srca pucaju“ - kaže nam Davorka i dodaje:

'Ovo nas ubija, želimo da štrajk završi'

- Ovo je štrajk u kojem smo svi ujedinjeni i svakodnevno raste broj kolega koji u njemu sudjeluju i nitko ne želi odustati i neće. Tek kada se izborimo za ispunjenje naših zahtjeva vratit ćemo se u svoje učionice. Ovaj štrajk nas ubija i vjerujte, želimo se što prije vratiti u svoje učionice i nastavit prenositi znanje svojim učenicima. Nadam se da im i ovime prenosimo jasnu poruku učenicima kako se boriti za svoja prava i dostojanstvo, kako biti podrška - rekla je Davorka.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message