Obavijesti

News

Komentari 160

Nastavnik je učenike prijavio policiji zbog stranice na 'Fejsu'

Nastavnik je učenike prijavio policiji zbog stranice na 'Fejsu'
1

Na stranici 'Uživo iz srednjih škola' fotografije su profesora s vulgarnim komentarima, učenika u opasnim situacijama... Stranica je ugašena, a autori su prijavljeni policiji

VIDEO

Profesori su zgroženi fotografijama koje učenici objavljuju na Facebook stranici 'Uživo iz srednjih škola' koju je u samo nekoliko dana 'lajkalo' više od 30.000 ljudi. Stranica je ugašena u srijedu navečer.

Komentari se uglavnom odnose na nastavnike koje učenici potajno fotografiraju pod nastavom te ih popraćene vulgarnim komentarima objavljuju na internetu. 

Na fotografijama su i simulacije oralnog seksa, prljave zahodske školjke, učenici u riskantnim situacijama poput sjedenja na ormaru ili hodanja po zidu u školskom zahodu. Šokantna je i fotografija učenice iz Osijeka koja limenku sa sprejem pali upaljačem

- Istražili smo tko je ta učenica i pokrenuli postupak. Kad sam jutros otvorila tu stranicu, zgrozila sam se! Spadam u stariju generaciju prosvjetnih djelatnika, no vjerujem da i mlađi kolege ne mogu vjerovati da učenici imaju potrebu za objavljivanjem takvih fotografija - rekla je za Večernji list Vlasta Opačak, ravnateljica Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića iz Osijeka. 

Uvjerena je da je takvo ponašanje posljedica nedostatka kućnog odgoja.

Hajdarović: Problemi u obrazovanju su duboki

Prof. Miljenko Hajdarović iz udruge Nastavnici.org kazao je kako je zabrinjavajuć porast internetskog objavljivanja neprimjerenih i vulgarnih ponašanja školaraca. 

- Društvene mreže samo pojačavaju društveni pritisak na pojedinca da se ponaša poput ostalih, makar to značilo kršenje školskog reda. Problemi u obrazovanju su duboki, a nesustavno provođenje reformi i štednja ih samo pogoršavaju - kaže prof. Hajdarović dodajući kako su prikupili više od 8000 potpisa nastavnika i roditelja tražeći učinkovitije pedagoške mjere. Prije nekoliko dana nepoznate autore stranice prijavio je policiji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik