Obavijesti

News

Komentari 1

Nasukale se jahta na Šolti i jedrilica na Dugom otoku

Nasukale se jahta na Šolti i jedrilica na Dugom otoku
1

Jahta duga 12,17 metara, udarila je u dno te je u nju prodrlo more u uvali na otoku Šolti. Jedrilica s hrvatskom zastavom se nasukala u uvali na Dugom otoku

VIDEO

Lučka kapetanija Split dobila je oko 3.30 sati dojavu da je motorna jahta "Skitnica", s hrvatskom zastavom, duga 12,17 metara, udarila u dno te je u nju prodrlo more u uvali Nečujam na otoku Šolti. Pomoć joj je pružila čarter-tvrtka Nautica Centar Nava sa svojim plovilima, a kapetanija je stavila brod "Pojišan" u pripravnost. Na jahti se nalazio vlasnik, ujedno i zapovjednik, te tri člana posade, svi hrvatski državljani. Nitko od njih nije ozlijeđen, a ni more nije onečišćeno. 

Lučka kapetanija Split u 6.15 sati obaviještena je da su oštećenja sanirana i da je jahta u pratnji dvaju plovila otplovila u luku Split, gdje će prijaviti pomorsku nezgodu.

Splitska lučka kapetanija podnijet će optužni prijedlog protiv zapovjednika jahte jer nije poštovao pravila sigurnosti plovidbe niti je imao prijavljene članove posade.

Jedrilica "Swing", s hrvatskom zastavom, dužine 13,95 m, odaslala je jutros oko 5 sati poziv u pomoć jer se nasukala u uvali Saharun na Dugom otoku. Na jahti se nalazilo pet švedskih državljana.

Kako im je prijetila opasnost od prevrnuća, posada je napustila jedrilicu u brodici za spašavanje, a u pomoć im je priskočio kapetan Lučke ispostave Božava Vjeko Borojević koji ih je smjestio u hotel. Brigu o nasukanoj jedrilici preuzela je čarter-tvrtka Miramo Nautica iz Sukošana. 

- Noć prije je puhao jak vjetar pa nije čudno što se to dogodilo, kaže čitateljica. Brigu o jedrilici preuzela je čarter tvrtka iz Sukošana, ali do poslijepodneva istog dana nisu je bili odsukali.

Jedrilica "Regina Elena", s crnogorskom zastavom, dužine 14 m, sa 8 članova posade, francuskih državljana, ostala je noćas oko 22.20 sati u kvaru te je plutala u velolučkoj uvali. Budući da ih je more nosilo prema obali i prijetilo im nasukavanje. organiziran je tegalj te ih je tvrtka "Emergen Sea" oteglila u Velu Luku.

Brodica "Menta", s talijanskom zastavom, dužine 11,35 m, s dva člana posade zapetljala se u sidrene lance s još jednom brodicom na sidrištu ispred Ilovika. Kako je vrijeme bilo mirno te im na sidrištu nije prijetila opasnost, u pomoć im je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru poslala tvrtku "Sea Help".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb