Obavijesti

News

Komentari 8

Nasukani brod izvukli vojnici i vatrogasci i 'odčepili' Savu...

Nasukani brod izvukli vojnici i vatrogasci i 'odčepili' Savu...
16

Brod se nasukao na slapovima Save prije nekoliko dana. Vatrogasci su ga privezali sajlama, a vojska ga je povukla buldožerom nalik na tenk.

Zbog najavljenog visokog vodostaja nasukani brod teglenicu morali su povući sa slapova na Savi u Zagrebu gdje je brod prije nekoliko dana otplovio.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Podsjetimo, radi se o starom derutnom brodu koji je inače privezan u blizini Mosta mladosti. Međutim, brod je nedavno iz nepoznatog razloga otplovio do slapova u blizini toplane i tamo se nasukao.

Suvlasnica nasukanog broda na Savi: 'Nije riječ o pucanju sajle, brod je namjerno odvezan'
Suvlasnica nasukanog broda na Savi: 'Nije riječ o pucanju sajle, brod je namjerno odvezan'

Nije poznato je li pukla sajla ili je brod netko odvezao.

Zagreb: Izvlačenje broda nasukanog na slapovima Save kod toplane

U svakom slučaju, brod su morali ukloniti jer je postojala opasnost da će ga visoki vodostaj odnijeti dalje pa bi to izazvalo i veće probleme. Tako su na teren izašli vatrogasci, vojska, civilna zaštita i ostale službe. Vatrogasci su brod privezali, a vojska ga je povukla - malenim 'tenkom' za uklanjanje prepreka.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Zagreb: Izvlačenje broda nasukanog na slapovima Save kod toplane Zagreb: Izvlačenje broda nasukanog na slapovima Save kod toplane Zagreb: Izvlačenje broda nasukanog na slapovima Save kod toplane
15
| Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL/ilustracija

Zanimljivo je istaknuti da je na terenu bio i Pavle Kalinić, uskoro bivši predstojnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba. Kalinić je, naime, prije nekoliko dana objavio da je dao otkaz.