Obavijesti

News

Komentari 162

NATO priprema akcijski plan: Odgovorit će agresivnoj Rusiji

NATO priprema akcijski plan: Odgovorit će agresivnoj Rusiji
5

Separatisti traže samostalnu državu, NATO Rusiji prijeti premještanjem trupa, Obama ide u Estoniju, a Ban Ki-moon poručuje da ne smije biti vojnog rješenja

VIDEO

Završili su razgovori predstavnika Rusije, Ukrajine i OESS-a koji su se vodili u Minsku. Separatisti su na sastanku tražili proglašenje Narodne Republike Donjeck u sklopu Ukrajine. Istovremeno NATO je najavio da priprema Akcijski plan o pripravnosti koji bi trebao biti odgovor na agresivno ponašanje Rusije, piše BBC. 

Glavni tajnik NATO-a Anders Rasmussen je rekao da se Zapad mora suočiti s činjenicom da Rusija NATO ne smatra svojim partnerom. Zaprijetio je premještanjem trupa te vojne opreme i zaliha u zemlje članice NATO-a na istoku i središnjem dijelu Europe. Detalji mjera i akcijskog plana trebali bi biti poznati nakon summita NATO-a u Walesu koji se održava ovaj tjedan. 

Barack Obama pak putuje u Estoniju gdje bi trebao Rusiji jasno dati do znanja da ne dira Baltik. Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon je Zapad upozorio da ne smije biti vojnog rješenja. 

Sukob u Lugansku: Zarobljeno 700 ukrajinskih vojnika

Istovremeno, ukrajinski vojnici povukli su se iz zračne luke u Lugansku nakon borbi s proruskim separatistima. U sukobu je zarobljeno gotovo 700 ukrajinskih vojnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature