Obavijesti

News

Komentari 36

Navijao u Rusiji, išao u Pariz, a sudu se žalio na viroze i bolesti

Navijao u Rusiji,  išao u Pariz, a sudu se žalio na viroze i bolesti
1

U Sutkinja je s po 10.000 kuna zbog odugovlačenja postupka u Fimi mediji kaznila Sanaderove odvjetnike Sloković i Prodanovića

VIDEO

Bivši premijer Ivo Sanader jučer je trebao početi iznositi obranu u Fimi mediji, predmetu u kojem je nepravomoćno bio kažnjen s devet godina zatvora, a koji je u ponovljenom suđenju ušao u završnu fazu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Presuda Ivi Sanaderu 00:39

Preostale su još obrane optuženika te završne riječi tužitelja i branitelja. Sanadera su doveli iz Remetinca, no njegovih odvjetnika u srijedu nije bilo u sudnici.

Sud ih je kaznio pod optužbom da odugovlače sudski postupak. Odvjetnik Čedo Prodanović nije došao na ročište. Javio je da je na drugom ročištu na istom sudu, u postupku koji se vodi protiv bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, optužene za korupciju. Odvjetnica Jadranka Sloković ispričala je nedolazak zbog visoke temperature te poslala i liječničku dokumentaciju. U istom postupku nedavno su bile još dvije odgode.

Zagreb: Nastavak suđenja Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media

Odvjetnica Sloković 10. prosinca 2019. nije mogla doći na sud zbog bolesti, a odvjetnik Čedo Prodanović zbog bolesti nije mogao doći sutradan. Kako je objasnilo sudsko vijeće, Sloković je samo dan nakon što je javila da je bolesna bila na drugom ročištu, a Prodanović nikad nije dostavio liječničku dokumentaciju.

- Još u prosincu su dobili raspored rasprava sve do ožujka te su imali dovoljno vremena da se organiziraju - rekla je sutkinja Irena Kvaternik, koja je postupanje odvjetnika shvatila kao namjerno odugovlačenje postupka i svakog od njih kaznila s po 10.000 kuna.

Pokušali smo od odvjetnika Sloković i Prodanović čuti kako oni komentiraju optužbe sutkinje da namjerno odugovlače postupak, no na naše pozive nisu se javljali. Sutkinja će predsjedniku Županijskog suda u Zagrebu Ivanu Turudiću podnijeti zahtjev da se Sanaderu dodijeli odvjetnik po službenoj dužnosti. 

Sanaderovi odvjetnici kažnjeni s 10.000 kn: Nisu došli na sud
Sanaderovi odvjetnici kažnjeni s 10.000 kn: Nisu došli na sud

Suđenje se nastavlja u utorak. Sanader je od travnja 2019., nakon što mu je Vrhovni sud povisio kaznu u “Planinskoj” s 4,5 na šest godina, ponovno u zatvoru. Nakon toga su njegovi odvjetnici podnijeli ustavnu tužbu. Na odluku Ustavnog suda još se čeka i tu bi trebalo tražiti razlog odugovlačenja postupka.

Naime, ako Ustavni sud ukine presudu i vrati je na ponovno suđenje, Sanader izlazi iz zatvora. No ako bi prije za njega eventualno povoljne odluke Ustavnog suda u predmetu Fimi medija bio nepravomoćno osuđen na više od pet godina, u zatvoru bi sigurno ostao još godinama. Ovako postoji nada da bi ipak mogao na slobodu. Sanader je u veljači 2019. već dobio odvjetnika po službenoj dužnosti.

Sutkinja Maja Štampar Stipić mu je u postupku Ina-MOL, također kad se odvjetnici zbog bolesti nisu pojavili na raspravi, odredila odvjetnika po službenoj dužnosti. Sutkinja je tad napomenula i kako je Sanader u prosincu 2018., dan prije rasprave, viđen u Parizu na aerodromu, a na sud je donio potvrdu da ima virozu. Sanader je u lipnju 2018. na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Rusiji bodrio “vatrene”, a dva tjedna kasnije, kad je trebao iznijeti obranu u Fimi mediji, zatražio je da se rasprava odgodi jer “zbog nedavnih operacija ne može pratiti raspravu dulje od 2,5 sati”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature