Obavijesti

News

Komentari 35

'Ne bojim se odlaska u zatvor! Ja idem do kraja, upamtite to'

'Ne bojim se odlaska u zatvor! Ja  idem do kraja, upamtite to'
1

Rekao je i kako je potpisao tisuće ugovora koje nikad nije čitao.  Na pitanje zašto je potpisao ulazak izvanredne uprave, rekao je da je zato što su mu rekli da povuče obitelj da će biti grozno

VIDEO

Agrokor u 30 godina nije imao s politkom ništa, nijedan političar nije pomagao Agrokor, rekao je Ivica Todorić za N1 nakon što je protiv njega i još troje ljudi podignuta optužnica.

- Kada je bilo koja stranka došla i tražila pomoć ja sam svoje novce osobno na koje sam platio porez i nikada nisam davao više od 50.000 kuna. Agrokor nije u ništa upetljan, imao sam moralnu obavezu da u Hrvatskoj to sve funkcionira savršeno i ne na bazi korupcije - rekao je Todorić, no nije htio odgovoriti na pitanje zašto je tvrtku doveo do bankrota.

Na pitanje koliko je novca bilo na računu u trenutku ulaska izvanredne uprave rekao je - 3 kune. 

U dvorcu čeka optužnicu: 'On je izgubio dodir sa stvarnošću'
U dvorcu čeka optužnicu: 'On je izgubio dodir sa stvarnošću'

- Taj dan smo platili 57 milijuna kuna i navečer su nas blokirali - rekao je. Dodaje da Agrokor nije bio u prblemima, već da su premijer i njegova ekipa govorili laži o njemu i Agrokoru. 

Na pitanje zašto je dizao kredite s kamatnom stopom od devet posto kod ruskih banaka rekao je da je to zato jer je gradio Hrvatsku. 

- Ulagao sam u hrvatsku industriju i budućnost i tu su te pare i ja jedini mogu reći gdje su pare uložene - kaže. Za optužnicu kaže da je sramota pravosuđa, tužiteljstva i politike. 

- U životu nisam karticu imao, nisam nikada refundirao u Agrokor troškove, uvijek sam pazio da je plaćen porez. Imao sam 400 milijuna eura zadržane dobiti u Agrokoru. Nikada nisam ništa uzeo. Imao sam svoj novac i to je bila moja firma i na sve sam platio porez. Ivica Todorić u konačnici ima zgradu u kojoj živi - kaže. 

Todorić se obrušio na Plenkija: 'To je sav jad urušenog režima'
Todorić se obrušio na Plenkija: 'To je sav jad urušenog režima'

Rekao je i kako je potpisao tisuće ugovora koje nikad nije čitao. 

- Jel bih ja stvorio ovakvu kompaniju da sam čitao ugovore - upitao je. 

- Pa nisam ja pisao ugovore, pa postoje tolike tajnice i šefice mog kabineta koje znaju kako je to išlo. Nikada nije bilo zapisnika oko sastanaka uprave jer nisam imao vremena da tamburamo oko stola nego smo radili. Uzeo sam kredite i gradio Hrvatsku, mi i danas to trebamo. Imao sam ogromne novce u Agrokoru i nikada nisam ništa uzeo - kaže. Dodaje kako nikad ni jednu optužnicu nije pročitao i da ništa o tome ne zna, niti želi čuti i braniti se jer, tvrdi, zna da ništa nije napravio. 

-  Napala me zločinačka organizacija i to ću dokazati - izjavio je. 

Nobilo o prvoj optužnici protiv Todorića: Iznenadilo me to sve
Nobilo o prvoj optužnici protiv Todorića: Iznenadilo me to sve

Na pitanje zašto je potpisao ulazak izvanredne uprave, rekao je da je zato što su mu rekli da povuče obitelj da će biti grozno. 

- Isti čas bi me uhapsili da nisam potpisao - izjavio je. Tvrdi da je to napravio jer ništa nije znao pa ni tko ga napada, a nije imao ni papire.

- To je kaos, to je firma koja je vrijedila šest milijardi eura kada sma otišao, sada vrijedi možda tri, a ne mogu dobiti ni dvije milijarde za nju. To je napravljeno na kriminalu. Naša vlast je priznala nevaljane garancije strancima i predali su firmu strancima, umjesto da se suprotno dogodilo po zakonu da pripadne dobavljačima. Oni se sada muče za 17 milijuna, a neki pravnici su dobili 30 milijuna za godinu dana - izjavio je o Fortenovi. 

Na pitanje boji li se novog odlaska u zatvor upitao je 'Zašto?'.

- Što bih se plašio? Ja idem do kraja, upamtite to! - rekao je.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor