News

Komentari 7

'Ne bojim se za karijeru Borne'

'Ne bojim se za karijeru Borne'

Nemamo simptoma ni ja ni supruga, čekamo rezultate testiranja koje smo obavili, rekao nam je Damir Ćorić, otac hrvatskog tenisača Borne Ćorića koji je pozitivan na korona virus

Obitelj Borne Ćorića oporavlja se od početnog šoka. Hrvatski teniski as doma je u Zagrebu, u samoizolaciji. Oporavlja se nakon što se na Adria Touru zarazio koronom.

- Nemamo simptoma ni ja ni supruga, čekamo rezultate testiranja koje smo obavili. Ja sam Borni otac, a ne liječnik da bih znao pouzdano reći o posljedicama virusa po njegovu karijeru, ali svakako se nadam da ih neće biti. Ne bojim se, a nije ni Borna ustrašen, nije takva osoba. Vjerujem da mu nije drago biti u zatvorenom, ali zna podnijeti što se mora, nije dijete - kaže Damir Ćorić.

Pogledajte video: Korona na turniru u Zadru

U samoizolaciji je i zadarski župan Božidar Longin.

- Evo me doma, u vrtu. Imam u njemu pomidora, tikvica, paprike, kukumara, feferona, peršina, selena... Okoliš je uređen s travom i ukrasnim grmljem. Ured sam improvizirao u konobi i odatle radim praktički iz vrta - rekao je zadarski župan Longin i dodao da u utorak poslije ručka namjerava piturivati stolice kojima treba obnova.

- Moram priznati da mi nije baš jednostavno i da nije ono na što sam navikao, jer sam inače stalno u trku i to mi paše. Ali moram se pridržavati mjera, korona se dogodila svima nama, nitko je nije želio i nitko nije za to kriv, ne treba nikoga stigmatizirati - rekao nam je Longin.

Kaže kako je u ova dva dana stigao prelistati i neke stare fotografije.

- Naišao sam na jednu s vlastitog krštenja na koje su me vozili kumovi i stari Stojan Žodan, pradjed Borne Ćorića. Povezani smo kao familija još od srednjoškolskih dana, jer smo Bornin otac Damir i ja stari prijatelji iz Klasične gimnazije. Povezani smo i kumstvima. Družimo se koliko prilike dopuste, jer smo raštrkani po poslovima, pa se to svede na rođendane i krštenja novih generacija - rekao nam je i dodao da je Borna cijelo vrijeme turnira i priprema koje su mu prethodile bio u Zadru te da je svima njima Zadar u srcu, među ostalim i po sportskim uspjesima na Davis cupu od lanjske i preklanjske godine.

- Borna je od oca naslijedio srčani temperament, hoće pobijediti, dere se i viče na terenu kao što mu je otac vikao igrajući košarku. Čuo sam se s Dadom, i on i Borna su u Zagrebu, svaki u svojem stanu u samoizolaciji. Dobro se osjećaju obojica, nemaju visoku temperaturu ni druge simptome korona virusa - kaže Božidar Longin.

Najčitaniji članci