Obavijesti

News

Komentari 0

'Ne brinemo o najboljima koji su dali živote, a u prve redove stavljamo najgore među nama'

'Ne brinemo o najboljima koji su dali živote, a u prve redove stavljamo najgore među nama'

Moramo li sve iznova proživljavati? Jer tko ne pamti, iznova proživljava, rekao je Mario Radić

VIDEO

Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, osvrnuo se na Međunarodni dan nestalih osoba, kao i na najavljenu konferenciju za novinare Srpskog narodnog vijeća (SNV) i tzv. 'Zajedničkog veća opština-Vukovar' (ZVO).

- Međunarodni dan nestalih može i treba tako nazivati svugdje u svijetu, međutim, u Hrvatskoj bi se to trebao zvati Međunarodni dan prisilno odvedenih, mučki ubijenih te više puta bagerom odtrpavanih i zatrpavanih na raznim lokacijama. Svi ti koji ne žele reći istinu o tome gdje se nalaze naši najmiliji, ne žele mir na ovim prostorima, a država koja ne želi znati za desetine tisuća posmrtnih ostataka na Kočevskom rogu, Teznom i ostalim raznim jamama te koja čak niti ne želi preuzeti ostatke, de facto će dovesti do situacije gdje ćemo ponovno imati takve grobnice u budućnosti.

Današnja vlast, i da želi, ne može to napraviti jer aktualna koalicija Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca svim silama pokušava napraviti potpuni zaborav na te monstruozne zločine, a istovremeno paljenje svijeća za pale hrvatske ratnike, mučenike, ali i njihove likvidatore potez je bez presedana.

Najavljena konferencija za novinare odvit će se predvečer u Vukovaru, vjerojatno kao nekakva predigra ponovnom pokušaju bacanja vijenaca u Dunav samo dan prije obilježavanja pada Vukovara, čime se želi u potpunosti izjednačiti ratne zločine i krivnju u ratu. Ja dobro znam što znači izgubiti nekoga u ratu i što znači nemati gdje zapaliti svijeću vlastitom ocu, kao što niti moja baka nije imala gdje zapaliti svijeću svojoj braći pobijenoj '45. godine. Očito je da se povijest ponavlja, a ne stanemo li ovomu na kraj i ne skinemo li ih s grbače, očigledno je da će nam se prošlost opet ponoviti.  

Također, napominjem da je na dan pada grada Vukovara održana sjednica tzv. 'RSK' pod predsjedanjem prethodnice današnjeg SDSS-a, tadašnjeg SDS-a, gdje u zaključcima te sjednice stoji kako im se trebaju predati kompletno svi zatvorenici kako bi im oni sudili. To ''suđenje'' izvršeno je na Veleprometu i Ovčari, gdje je uz kompletnu pomoć mehanizacije JNA, tajnih službi Republike Srbije i lokalnog SDS-a izvršen najveći pokolj na teritoriju Hrvatske. Isto ovo dogodilo se nakon II. Svjetskog rata, kada su oružane snage tadašnje JNA izvršile masovne egzekucije, bestijalna zvjerstva te potrpali ljude po rovovima i jamama. Zločin izvršen u državnoj organizaciji i pojedinačni zločin nisu isti zločini.

Hrvatska povijest je povijest sakrivanja i zatiranja istine. Mi kao država ne brinemo o svojim najboljima koji su živote dali za ovu državu, a najgore među nama postavljamo u prve redove ili na rukovodeća mjesta i to će nas definitivno odvesti u propast. Moramo li sve iznova proživljavati? Jer tko ne pamti, iznova proživljava - rekao je Radić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature