Obavijesti

News

Komentari 363

Ne kasni za pregovore: Josipa Rimac nosi sat od 30.000 kuna

Ne kasni za pregovore: Josipa Rimac nosi sat od 30.000 kuna
3

Iako zbog razgovora s Mostom od HDZ-ovaca mnogi baš sada očekuju skromnost, Josipa Rimac od luksuza ne odustaje. Zapešće joj krasi sat od 30 tisuća kuna

VIDEO

Ma dajte, molim vas, na sastanku sam, kratko je odgovorila Josipa Rimac na pitanje o svom omiljenom satu.

Šefica HDZ-ove izborne kampanje i donedavna gradonačelnica Knina Josipa Rimac ne šeće samo torbe od 30-ak tisuća kuna, o kojima smo već pisali u 24sata, nego joj vrijeme pokazuje i sat slične vrijednosti. Premda su mnogi očekivali da će - nakon što je hrvatska javnost upoznala njene preskupe torbe - Josipa Rimac pripaziti da se u javnosti ne razmeće s preskupim predmetima, osobito u trenucima napetih i osjetljivih pregovora s Mostom, ona ne odustaje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:12

S Cartierom iz linije Tank Française, vrijednim barem 30.000 kuna , pojavljivala se i na sjednicama Predsjedništva HDZ-a, a ne skriva da ga ima ni dok mnogi od HDZ-ovaca očekuju skromnost i poniznost.

PIXSELL

Premda bi sat vredniji od 30.000 kuna morao bi biti prijavljen u imovinskoj kartici, Josipa Rimac to nije učinila.

Zakon o sprečavanju sukoba interesa u članku osam navodi: “Pod pokretninama veće vrijednosti podrazumijevaju se vozila, plovila, razni strojevi, zrakoplovi, lovačko oružje, umjetnine, nakit, vrijednosni papiri, životinje i druge pokretnine pojedinačne vrijednosti veće od 30.000 kuna, osim odjevnih predmeta”. Ipak, nosi i puno jeftinije satove.

Sat je dobila na poklon

Cartierov sat iz linije Tank Française dobila je na poklon, kažu njeni prijatelji. Dokaz tome su i silne fotografije snimljene na obljetnicama Oluje, kao i na drugim važnim događajima za Knin. Ovaj se sat inače može nabaviti po cijenama u rasponu od 32.000 kuna naviše, no prosječno ga vrednuju oko 38.000 kuna. Ista marka bez pozlate je povoljnija za desetak tisuća kuna.

Nakon teksta 24sata u kojem su nabrojane njene preskupe torbice, Rimac je pobudila i zanimanje po pitanju kompletnog outfita. Tako su modni stručnjaci za Nacional primijetili da nosi skupocjene dizajnerske sunčane ili dioptrijske naočale marki Dolce&Gabbana, Ray Ban, Lacoste i druge, čija se cijena kreće od minimalno 2000 kuna naviše. Uvijek je diskretno i “okićena”, a ni taj nakit nije bižuterija. Oči stručnjaka procijenile su da se radi o nakitu izrađenom od oniksa, sedefa, plavog safira, bisera i zlata, no ima i tradicionalnog dubrovačkog nakita. Od odjevnih predmeta uočili su haljinu hrvatske dizajnerice Aleksandre Dojčinović, koje stoje od 2000 kuna naviše. Pazi Rimac i što obuva pa svoje kombinacije začini cipelama, sandalama ili balerinkama s potpisom. Naravno da posjeduje i one “nepotpisane”, uostalom - znala se slikati i s jeftinim promo majicama stranke, kao i šalovima. Stoga bi bilo neprimjereno tvrditi da baš uvijek izlazi s nekoliko desetaka tisuća kuna na sebi. Glavno pitanje na koje još nije odgovorila je kako si je uz plaću od 11.302,53 kune , koliko je imala kao gradonačelnica, uspjela priuštiti sve te stvari. Za 24sata je na upit o torbama u listopadu odgovorila da se ne razumije u to, misleći na modne marke. No, doznajemo, da su je i kolege upozorili da sve te fine stvari ne ističe u javnosti.

''Voljela se pohvaliti stvarima''

A navodno joj je sličan savjet dao i Zdravko Mamić na terasi jednog poznatog hotela.

- Potpuno je neprimjereno za političara ili političarku da se na takav način ističu, i to u zemlji za koju naši istaknuti članovi, kritizirajući Milanovića - nabrajaju koliko ima nezaposlenih, odseljenih, siromašnih i gladnih. Kakva je to poruka građanima? Nije Rimac jedina koja ima skupe predmete, ali do sada ih očito svjesno i najviše naglašava. Smatram to u najmanju ruku neprimjerenim - kaže jedan od njezinih stranačkih kolega.

Druga kolegica se prisjetila da se Rimac na stranačkim okupljanjima u ženskom društvu voljela pohvaliti stvarima.

- Ženske teme uvijek su aktualne pa je tako spomenuta gospođa često pričala što je kupila, gdje i za koliko te što još planira kupiti. Iako su sve to sporedni razgovori, mislim da se oni trebaju voditi u društvu prijateljica, a ne kolegica, osobito političkih - kaže nam jedna viđenija HDZ-ovka.

Josipa Rimac, čini se, u zadnje vrijeme je trn u oku i dijelu kolega iz HDZ-a, kao i najvećeg suparničkog tabora. Ondje joj ne ocjenjuju vrijednosti osobnih predmeta i obuće, ali je žestoko i učestalo prozivaju zbog Uskokove istrage. Naime, protiv Rimac je Uskok lani pokrenuo istragu zbog sumnji da je iskoristila političku moć i protuzakonito osigurala vlasništvo nad stanom u Kninu. Time je, navodno, oštetila državu za 548.000 kuna. Iako je izabrana za zastupnicu, na zahtjev DORH-a može ostati bez saborskoga imuniteta.

Rimac za ležernije prigode ipak nosi jeftinije Fossilove satove

Josipa Rimac satove, uglavnom, bira prema o odjevnoj kombinaciji. Cartier joj najčešće krasi ruku na službenim sastancima, stranačkim okupljanjima i posebno na proslavama obljetnice Oluje. No uz satove, Rimac posjeduje i impresivnu kolekciju nakita od skupog i tradicionalnog dubrovačkog zlata do nakita od oniksa, plavog safira, sedefa, bisera i zlata.

'Vrijedne torbe? Ne razumijem se u to'

U listopadu se na donatorskoj večeri HDZ-a u Gastro Globusu pojavila s torbom Celine koja vrijedi oko 20.000 kuna, no fotografirana je i s francuskim klasikom Chanel 22,5 od 32.000 kuna. Ima i Yves Saint Laurent od oko 10.000 kuna. To su samo neke iz njezine kolekcije. Kolekcija satova je daleko od torbica, a još dalje od Sanaderove kolekcije koja navodno vrijedi 150.000 eura. Dio Sanaderovih satova, ovjekovječen na fotografijama, nikad nije nađen...


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 363
VIDEO

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica
Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.