Obavijesti

News

Komentari 45

''Gradonačelnik će razgovarati s poduzetnikom Kerumom''

''Gradonačelnik će razgovarati s poduzetnikom Kerumom''
4

Nakon izglasanog dnevnog reda stanke su zatražili i HDZ i SDP kako bi se obratili medijima. Željko Kerum je na pitanja članova Vijeća odgovarao u svojem stilu...

VIDEO

Na sjednici splitskog Gradskog vijeća u ponedjeljak nije se pojavio HDZ-ov zastupnik Tomislav Gojo čime je odmah u vodu pao plan o smjeni Nevenke Bečić s mjesta predsjednice Gradskog vijeća i referendumu za smjenu gradonačelnika Keruma  za što je bilo potrebno 13 glasova. HČSP-ov zastupnik Luka Podrug optužio je vijećnike da rade ''predstavu za javnost''.

- Prijedlog o referendumu za smjenu gradonačelnika službeno nije ni postojao - rekao je Podrug, a isto je potvrdila i trenutačna predsjednica Vijeća Nevenka Bečić. 

Odmah nakon izglasanog dnevnog reda stanke su zatražili i HDZ i SDP kako bi se obratili medijima, protiv čega su se pobunili svi ostali zastupnici. Improvizirane konferencije za novinare su ipak ''prošle'' te su se u obraćanjima oporbeni zastupnici počeli međusobno optuživati  za priklanjanje Kerumu. 

SDP je zatražio da sjednice o referendumu niti ne bude, te da se ta točka dnevnog reda uvrsti u današnju sjednicu. Taj potez HDZ je protumačio kao provokaciju te optužio SDP-ovce da podržavaju Keruma. 

Kerum gradonačelnik, Kerum poduzetnik

Gradonačelnika Željka Keruma zastupnici su počeli ''rešetati''. SDP-ove Aida Batarelo spomenula je potkopavanje kolektora pred Marjanom kojeg je prvo kopala Kerumova tvrtka Adriatic, ali ne dovoljno duboko pa će radove za 2,6 milijuna kuna platiti grad. Batarelo je Keruma pitala je li se oko tog pitanja mogao dogovoriti sam sa sobom Kerum je odgovorio u svojem stilu.

- Gradonačelnik Kerum razgovarat će s poduzetnikom Kerumom. Dobit ćete pisani odgovor - rekao je.

HDZ-ov Mirko Ramljak pitao je kada će Split dobiti civilnu zaštitu te spomenuo situaciju oko snijega koji je nedavno zatrpao grad. 

- Treba razmišljat hoće li djeca imati jesti, hoće li biti rata, a ne snijeg. To je manji problem  - poručio mu je Kerum. 

Na problem snijega nadovezala se nova SDP-ova vijećnica Vesna Perak te pitala za građane koji su se polomili na splitskom ledu. Zanimalo ju je je li grad ponudio odštete.

- Nisam siguran da su brojke točne. Sigurno nisu. Ma kakvi 900 ljudi Splićana... Jure zna, on je sve pratio. Gradovi i općine u Dalmaciji imale su veći broj ozlijeđenih u odnosu na broj stanovnika u gradu, i nitko to nije spomenuo. U Zadru sigurno veći postotak. To je bila elementarna nepogoda, ozlijedili su svugdje gdje je bio led. Samo se medijski spominjalo i kritiziralo Grad Split i nikoga više. U Zadru ih je 30 posto više ozlijeđenih - podsjetio je Kerum.

Dogradonačelnik Šundov na tu temu je dodao kako su imali lošu komunikaciju sa šefom KBC-a Split dr. Dujomirom Marasovićem koji je, kaže, tražio da vojska preuzme vlast, a vojska je čistila pred njegovom bolnicom. Na kraju je svim Splićanima izrazio suosjećanje i brz oporavak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

VIDEO Slovački premijer bori se za život. Napadač koji je pucao je poznati slovački književnik!
NAPADAČ UHIĆEN

VIDEO Slovački premijer bori se za život. Napadač koji je pucao je poznati slovački književnik!

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA

Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'

Dječak koji je pronašao dijete u košu za smeće u Zaprešiću ekskluzivno je otkrio detalje strave te večeri za 24sata