Obavijesti

News

Komentari 78

Sukob Grmoja i Plenković u saboru

'Ne mogu tvrditi da bi on mene udario. Pitao me što si rekao'
1

Oporba je jučer pobijedila u raspravi i premijer Plenković je izgubio živce. Premijer je krenuo prema meni. Ja ne mogu tvrditi da bi on mene udario, ali bio je vidno nervozan, kazao je Grmoja za N1

VIDEO

Gost u emisiji Novi dan N1 televizije u četvrtak bio je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja. Glavna tema bila je incident u Saboru između njega i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Podsjetimo, Grmoja je prozvao premijera i ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić za veleizdaju, odnosno da rade u korist srbijanskih interesa. Premijer je nakon toga krenuo prema Grmoji, a sve skupa je izgledalo kao na rubu fizičkog obračuna.

Ovako je to izgledalo u Saboru: "Nisam se išao obračunati"
Ovako je to izgledalo u Saboru: "Nisam se išao obračunati"

- Ja mislim da uopće nisam prešao granicu. Postavio sam konkretna pitanja, nisam dobio odgovor. Optužio sam ministricu Pejčinović Burić da ne saziva Povjerenstvo koje treba pratiti provedbu mjerila iz poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima s EU. Time krši vladajuću odluku Vlade, a Srbija otvara nova poglavlja. Sasvim je logična kvalifikacija da ministrica radi u interesu srpske vlade - izjavio je Grmoja za N1. 

'Lažu da sam pobjegao iz sabornice'

- Oporba je jučer pobijedila u raspravi i premijer Plenković je izgubio živce. Premijer je krenuo prema meni. Ja ne mogu tvrditi da bi on mene udario, ali bio je vidno nervozan. Govorio mi je 'što si to rekao'. Kolega Bulj je prepriječio put, a kolega Beus me zamolio da se povučem da ne bi došlo do incidenta. Ja sam se onda maknuo - objasnio je Grmoja u svojoj verziji događaja u Saboru.

U Vladi kažu: Plenković je htio samo nešto pitati Grmoju...
U Vladi kažu: Plenković je htio samo nešto pitati Grmoju...

Na pitanje je li se uplašio, Grmoja je odgovorio da premijer i kolega Milorad Pupovac lažu kada tvrde da je on nakon toga otišao iz sabornice. 

 - Nakon što je sve završilo ja sam izašao jer sam i ja bio nervozan pa sam se maknuo, ali sam cijelo vrijeme bio u sabornici. Ne želim na bilo koji način poslati poruku o sebi i svojoj političkoj opciji da smo neki divljaci - izjavio je. 

S druge strane, premijer tvrdi da se nije krenuo fizički obračunavati. 

Premijer je izjavio da se dignuo sa svojeg mjesta i krenuo ga pitati na koga je on mislio kad je izjavio veleizdaju, a da je Grmoja nakon toga napustio sabornicu. 

Klevetničke optužbe za veleizdaju nisu normalne i to neću dopustiti, poručio je premijer Andrej Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke