Obavijesti

News

Komentari 433

Ovako je to izgledalo u Saboru: "Nisam se išao obračunati"

Ovako je to izgledalo u Saboru: "Nisam se išao obračunati"
5

Ja sam ga išao pitati na koga je to mislio kad je rekao da je veleizdajnik, ali je čovjek izašao iz Sabora, rekao je premijer o sukobu s Mostovim Nikolom Grmojom u Saboru

VIDEO

Klevetničke optužbe za veleizdaju nisu normalne i to neću dopustiti, poručio je premijer Andrej Plenković u Saboru na optužbe Nikole Grmoje (Most) da se premijer tijekom stanke u Saboru krenuo s njim fizički obračunati, a u nastavku možete vidjeti kako je to izgledalo. 

- Time se prešla crta onoga što je normalno u Saboru i što se može nazvati stav ili političko mišljenje. To je previše - ustvrdio je.

Pogledajte video

Premijer tvrdi da se nije išao fizički obračunati sa zastupnikom. 

-  Ne, ja sam ga išao pitati na koga je to mislio kad je rekao da je veleizdajnik, ali je čovjek izašao iz Sabora - kazao je Plenković smirenim tonom.  Na pitanje je li razgovarao sa Mostovim zastupnikom, kratko je odgovorio: "Ne, nema razloga za repeticiju zahtjeva za dijalog". Naveo je kako smo svjedoci da nekoliko zastupnika Mosta kontinuirano iznosi brojne uvrede, difamacije i klevete.

Na burnu reakciju ministra obrane Damira Krstičevića, koji bijesno bacio na pod maketu borbenih aviona, koju mu je želio uručiti Franko Vidović (SDP) kazao je tek kako se dio zastupnika koristi kreativnim metodama kao bi skrenuli pozornost biračkog tijela da postoje. 

- Bilo je tu raznih situacija. Donosili su se papiri, majice, makete. Istina modela F14, dakle ne F16, . Nisu uspjeli kupiti niti avion o kojem se radilo. Mislio sam da je to možda taman za moga sina koji ima četiri godine, ali ovo ipak zahtjeva ljepilo, modelarstvo i riječ je o igrački za djecu preko deset godina - kazao je premijer.

U Vladi kažu: Plenković je htio samo nešto pitati Grmoju...
U Vladi kažu: Plenković je htio samo nešto pitati Grmoju...

Glavaš: Grmoja je to prenapuhao

- Smatram da je to jedan medijski spin Grmoje, jer poznavajući Plenkovića, način rada, razmišljanja i ponašanja u Saboru, mislim da je to Grmoja prenapuhao - rekao je Branimir Glavaš za N1. Kaže da nije bio prisutan samom incidentu, ali da je bilo za očekivati ovako napet dan. 

- Imao sam i ja neugodno iskustvo s njim. Kad je vođena rasprava o državnim arhivima, kad je svakom drugom riječju napadao Vladimira Šeksa, koji tad nije bio u Saboru, optužujući ga za suradnju s Udbom. Tada je i on meni prijetio prstom u Saboru - rekao je Glavaš. 

Grmoja: Vidjelo se da je iznerviran krenuo na mene

Svoju verziju ispred sabornice ispričao je Grmoja. Kazao je da je premijer krenuo u fizički obračun s njim. Sve je krenulo nakon što je Grmoja tijekom rasprave optužio ministricu vanjskih poslova i premijera da rade u korist srbijanskih interesa. Grmoja je naveo da ministrica krši odluku Vlade donesenu za mandata Tihomira Oreškovića o povjerenstvu koje bi trebalo pratiti provedbu mjerila iz poglavlja 23. i 24, dok logoraši samostalno dižu tužbe protiv Srbije.  

Pokretanje videa...

02:43

- Postavio sam pitanje radi li ministrica tako u korist srbijanskih interesa i hoće li dobiti potporu Srbije. Očito je to jako iznerviralo premijera i samu ministricu - rekao je i dodao da mu je premijer dobacivao da je jadan. Ispričao je i što se odvijalo tijekom stanke.

- Kolega Borić je dobacio kolegici Strenji iz klupa što je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam pitao što je on učinio budući da je kolegica Strenja bila u ratu, a da on i njegov anemični da rata nisu vidjeli. U tom trenutku je predsjednik Vlade krenuo u fizički obračun sa mnom. Uskočilo je niz kolega, ja sam se odmaknuo. Oni su ga jedva zaustavili, kolega Bulj, Pupovac. Ne znam tko je sve tu bio. Ja sam nakon toga izašao iz sabornice -  kazao je. Na pitanje što znači fizički obračun, Grmoja je odgovorio:

- Ne znam, to trebate pitati premijera što bi bilo.  On je želio doći do mene, vidjelo se da je iznerviran i da ide prema meni. Što bi bilo ja ne mogu znati - zaključio je Mostovac.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 433
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik