Obavijesti

News

Komentari 57

'Ne možemo mijenjati zakone kako bi udovoljili nečijoj želji'

'Ne možemo mijenjati zakone kako bi udovoljili nečijoj želji'
1

Zato što bi SDP i Most i još neki željeli da to izgleda drugačije da bi oni mogli ostvarivati svoje političke ciljeve, zato bismo mi trebali mijenjati zakon, tako to jednostavno ne funkcionira, kaže Jandroković

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odbacio je u ponedjeljak tvrdnje oporbe da je izborom svjedoka od Istražnog povjerenstva za Agrokor već napravljena farsa, te poručio kako se zakoni ne mogu mijenjati kako bi se udovoljilo nečijim političkim željama.

 "Ako smo se odlučili dati potporu radu Povjerenstva onda ćemo raditi kronološki, ne možemo birati ono što nama paše", rekao je Jandroković na Hrvatskom radiju.

SDP-u, iz kojeg dolaze spomenute tvrdnje, poručio je da se mora koncentrirati na ono što je predložio, a što je sadržano i u podugačkom nazivu Povjerenstva - da se krene s utvrđivanjem činjenica o nastanku koncerna Agrokor. "To što bi sada htjeli raditi to što im politički odgovara, a ne držati se vlastitog prijedloga je njihova stvar", poručio je.

 Ne vidi ništa spornog u popisu svjedoka koje Povjerenstvo kani zvati i uvjeren je da će na red doći svi koji su imali određeni "protagonizam" vezan za Agrokor, a brani i stav Povjerenstva da može raditi samo kad je nazočna većina njegovih članova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 "HDZ-ove kolege iz Povjerenstva su mi rekle da je upravo tako bilo formulirano i u nekim ranijim istražnim povjenstvima", rekao je Jandroković.

Nismo razmišljali o promjeni zakona, držimo se postojećeg, ne možemo mijenjati zakone kako bi udovoljavali nečijim političkim željama, odgovorio je Jandroković upitan o stavu predsjednice Republike da bi Povjerenstvo trebalo istražiti ono što neće biti obuhvaćeno istragom DORH-a te da bi, kako bi se poštivao zakon, on možda trebao i promjeniti.

 "Zakoni su tu, njih donese vladajuća većina u Saboru, imamo zakon o istražnim povjerenstvima iz 1996. godine. E sad, zato što bi SDP i Most i još neki željeli da to izgleda drugačije da bi oni mogli ostvarivati svoje političke ciljeve, zato bismo mi trebali mijenjati zakon, tako to jednostavno ne funkcionira", poručio je predsjednik Sabora u emisiji S Markova trga urednice Sanje Rabuzin Pavić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a