Obavijesti

News

Komentari 166

Ne odgađa ništa: Krstičević u srijedu ipak odlazi u posjet BiH

Ne odgađa ništa: Krstičević u srijedu ipak odlazi u posjet BiH
1

Krstičević će se u Međugorju susresti s Marinom Pendeš, ministricom obrane BiH. Krstičević je još ranije poručio da se ničega ne boji te da je ponosan na svoje sudjelovanje u ratu

VIDEO

Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar obrane u srijedu odlazi u službeni posjet BiH gdje će se sastati s Marinom Pendeš, ministricom obrane BiH, koja ga je i pozvala. 

Susrest će se u Međugorju gdje bi trebali razgovarati o bilateralnoj vojnoj suradnji, školovanju BiH časnika na visokim vojnim školama u Hrvatskoj, aktualnim političkim događajima, te nastavku puta BiH ka euroatlantskim integracijama, piše Večernji list.

Kako stoji na službenim stranicama ministarstva obrane BiH, sastanak će biti zatvoren za javnost, a nakon njega će medijima biti dostavleno priopćenje s prigodnom fotografijom.

Ovaj službeni put u BiH dolazi u vrijeme dosta napete atmosfere. Naime, nakon uhićenja desetorice bivših pripadnika HVO-a u Orašju, u prošli petak pojavili su se i medijski natpisi kako je i ime ministra Krstičevića na kaznenim prijavama Republike Srpske koje ga terete za ratni zločin, te da mu je bolje da ne putuje u BiH jer bi ga mogli uhititi.

Krstičević je već tada jasno poručio da je ponosan na svoje sudjelovanje u ratu i 4. gardijsku brigadu te da su operacije te postrojbe u Bosni i Hercegovini donijele mir i slobodu, a sve drugo za njega je politizacija. 

- Ja sam služio Hrvatskoj i danas je za mene čast i ponos biti ministar obrane. Jedan sam od zapovjednika gardijskih brigada i generala te i danas služim Hrvatskoj - kazao je Krstičević prošlog petka u Delnicama. 

Već tada je jasno kazao da neće odgađati nikakva najavljena službena putovanja u BiH i Međugorje. 

- Sve što je od interesa Hrvatske, ja ću vrlo odgovorno raditi - poručio je ministar obrane. 

Pokretanje videa...

01:12

U međuvremenu je glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović opovrgnula navode da su Tužiteljstvu BiH upućene nove prijave protiv hrvatskih generala i časnika za ratne zločine počinjene nad Srbima.

- Mi smo podnosili te izvještaje o prijave, više njih, od 1996. do 2010. Međutim, nema ništa novo od tada. Od Tužiteljstva čekamo sljedeće poteze - rekla je Miljanović u prošli petak.

Prema medijskim navodima navodne nove prijave su podnesene zbog zločina, počinjenih u rujnu i listopadu 1995. u sklopu operacija Maestral i Južni Potez, koje su na teritoriju BiH zajednički izvodile postrojbe HV-a i HVO-a odmah nakon okončanja akcije Oluje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.