Obavijesti

News

Komentari 129

'Ne pada nam na pamet novac prepustiti politici. Bilo kojoj...'

'Ne pada nam na pamet novac prepustiti politici. Bilo kojoj...'
2

Institucije nemaju, ne znaju ili ne daju odgovore na postojeće probleme, a rješenja postoje i dostupna su, napisao je Marin Rončević, otac teško bolesne djevojčice koja je na liječenju u SAD-u

VIDEO

Marin Rončević, otac dvogodišnje Mile koja je na liječenju u SAD-u, na svojem je Facebook profilu javio da s odvjetnicima radi na osnivanju Fonda za liječenje i lijekove za bolesnu djecu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:02

Na početku objave, u ime cijele obitelji zahvalio se svima koji su Mili čestitali rođendan. 

- Nismo stigli odgovoriti svima osobno, ali hoćemo. Čestitke su divne i ohrabrujuće, drago nam je da smo dio zajedništva, ljubavi i vjere dobrih ljudi. Uzvraćamo na isti način...- napisao je. 

Mila proslavila drugi rođendan: Dobre je volje, podnosi terapije
Mila proslavila drugi rođendan: Dobre je volje, podnosi terapije

Potom je naveo da njegov prijatelj koji ima odvjetnički ured volonterski radi na osnivanju Fonda za liječenje i lijekove za bolesnu djecu. 

- Kao što sam već rekao, mi nemamo ni vremena ni znanja voditi takav Fond, ali ne pada nam napamet niti novac prepustiti politici ili stihiji. Bilo kojoj. Politika se jedino može uključiti, kao sto sam već pisao, uplatom bijednih 5 lipa po litri dizela. Bilo koja. Nebitno je tko je na vlasti, ovdje se ne radi o ideologijama, nego o životima djece. Ali politika, kao ni mi, NE SMIJE upravljati tim novcem. Jer za to postoji STRUKA. Tim liječničkih i drugih eksperata koji su u stanju u najkraćem vremenu procijeniti medicinske dokumentacije i potrebe pojedinaca. Bez rođaka, prijatelja i istomišljenika... - napisao je. 

Marin Rončević je napisao i kako postojeće institucije nemaju, ne znaju ili ne daju odgovore na postojeće probleme, a rješenja postoje i dostupna su. 

 - I sad jedna djevojčica i njena obitelj igra lutriju života, hoće li se prije odobriti lijek ili završiti eksperimentalna studija... Cijena lijeka nije poznata gotovo nikome pa čak ni onim privilegiranima koji (možda) misle da su sigurni od sudbine... Dodatni paradoks je da je isti lijek odobren drugoj curici - napomenuo je Rončević.

Pokretanje videa...

00:23

Zatražio je da se pritisnu strukture i da se država uključi u projekt jer, kako kaže, kada vidite godišnju cijenu koštanja lijeka samo za ovu curicu, jasno vam je da cifra koja postoji nije dostatna za jedno dijete na duži period.

- I zapamtite, novac od trošarina je novac koji većinski plaća ovaj narod - nismo mi tu radi dobrobiti politike i političara, nego bi oni trebali biti tu radi nas. Vidim da to ljudima nije jasno, a niti politikama, očito... U nadi da ćemo opet biti jedna zemlja, bez sjevera i juga, bez barijera u glavama, ajmo još jednom stisnut da ovo sve zaživi i da sva druga djeca dobiju svoju šansu. Još jednom, javno se ograđujemo od bilo koje politike, ideologije i grupacije. Mi vjerujemo u Boga i u Ljude, a ne u podjele - poručio je Marin Rončević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa