News

Komentari 86

'Ne postoji jedna Pink Panther banda već poseban način rada'

'Ne postoji jedna Pink Panther banda već poseban način rada'

Navodno je upravo ona osmislila model pljački draguljarnica i zlatarnica koji je  postao poznat širom Europe kao Akter. Riječ je o munjevitoj i silovitoj provali u radnju

Najpoznatija pljačkašica i šefica lopovske bande ovih dana gostuje na Interliberu, sajmu knjiga u Zagrebu, a svratila je i u RTL Direkt gdje se prisjetila svojih kriminalnih dana. 

Olivera Ćirković svestrana je žena, bila je košarkaška reprezentativka Jugoslavije, igrala je za Jedinstvo iz Tuzle, Crvenu zvijezdu, Celje i Pagrati iz Atene. Bila je sportska direktorica Crvene zvijezde, i sportski i financijski uspješna, iz kruga bolje stojećih beogradskih familija. No, najviše se proslavila kao kriminalka, a sada u Zagrebu gostuje kao spisateljica.

Navodno je upravo ona osmislila model pljački draguljarnica i zlatarnica koji je  postao poznat širom Europe kao Akter. Riječ je o munjevitoj i silovitoj provali u radnju, najčešće automobilom, brzom ulasku, krađi robe  i još bržem izlasku, sve skupa u trajanju od 40 sekundi do minutu-dvije. Interpol je uskoro sve takve pljačke pripisao jednoj kriminalnoj organizaciji pod nazivom Pink panther.  

U Grčkoj su je tri puta ulovili i bila je osuđena na 30 godina zatvora, no uspjela je pobjeći, opet su je ulovili, ali joj je kazna bitno smanjena. Nakon sedam i pol godina u grčkim zatvorima vratila se u Srbiju i obećala se ostaviti kriminala. Sada je spisateljica. Napisala je svoju biografiju pod naslovom 'Ja, Pink Panther'. 

Ćirković kaže da ne postoji jedna Pink Panther banda, već način rada kojeg se bande drže. Tvrdi i da u kriminalnom podzemlju postoji čast koje se oni s čvrstim karakterom drže. 

Na pitanje kako je biti žena u tom poslu odgovara: "Ja sam birala ljude koji su mladi i dosta neiskusne kako bi postali samostalni. Drugo, sve moje akcije, sve što sam u životu radila, ticalo se emocija. Ja sam ulagala u emocije, a kad te ljudi zavole, da stekneš neko poštovanje iz ljubavi, to je onda ogromno poštovanje. Jedna sam neobična žena u neobičnim vremenima". 

Prisjetila se i bijega iz zatvora.

- Bilo je riskantno jer straža ima dozvolu pucati, no ja sam vjerovala u svoj plan. Bio je lukav, odnosio se na slikanje u prednjem dijelu zatvora i tako sam opustila stražu koja se opustila i prestala me doživljavati kao zatvorenika - rekla je i dodala da je zatvor doživjela kao wellnes.

Najčitaniji članci