News

Komentari 19

Ne žele zgradu umjesto parka: 'Gdje će se naša djeca igrati?'

Ne žele zgradu umjesto parka: 'Gdje će se naša djeca igrati?'

ZAGREB: Stanari Donjeg grada okupili su se u subotu u ulici Ljudevita Posavskog kako bi prosvjedovali protiv izgradnje nove velebne zgrade. Naime, obećan im je park kojeg, čini se, neće biti...

Stanari Mjesnog odbora 'Kralj Zvonimir' okupili su se u ulici Ljudevita Posavskog u Zagrebu kako bi mirno prosvjedovali protiv izgradnje nove velebne zgrade između već postojećih zgrada.

Glavni problem je taj što nema zelene površine na kojoj bi se djeca igrala.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Obećali su nam park kad smo kupovali stan i sad ga odjednom neće biti. Najbliži park je Krešimirov preko Šubićeve ulice, no to je djeci predaleko. Također je i opasno. Klinci moraju prelaziti velike prometnice da bi došli do tog parka, kažu stanari.

Dodaju da je jedina lokacija za dječju igru školsko igralište, no u derutnom je stanju i time opasno za djecu. U njihovom je kvartu trebala biti rekreativna sportska zona, no zasad od toga neće biti ništa.

Na subotnji prosvjed stigla su i djeca, koja su držala transparente s porukama 'Želimo park', 'Zelena je zona ispod mog balkona', 'Gdje ćemo se igrati?' i crtežima svog parka.

Investitor nove zgrade je tvrtka Tehnika, koja je površinu namijenjenu parku prenamijenila u mješovitu namjenu za gradnju.

Najčitaniji članci