Obavijesti

News

Komentari 130

"Ne znam kada sam se zadnji put u Zagrebu vozio busom"

"Ne znam kada sam se zadnji put u Zagrebu vozio busom"
3

Papina vožnja u minibusu je znak Crkvi i vjernicima da se treba oslobađati suvišnog i to dati onima kojima je potrebno. I taj znak će imati sigurno odjeka, kaže Bozanić

VIDEO

Prije par dana u Rimu sam se vozio autobusom i u metrou. Nisam koristio taksi. Ali u Zagrebu se ne sjećam kada sam se zadnji put vozio javnim prijevozom. Možda je ponekad ugodnije poći busom i meni nije problem voziti se i javnim prijevozom, rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Naime kako se Papa Franjo sada vozi busom, novinari su Bozanića pitali kada se on zadnji put vozio javnim prijevozom.

- Papina vožnja u minibusu je znak Crkvi i vjernicima da se treba oslobađati suvišnog i to dati onima kojima je potrebno. I taj znak će imati sigurno odjeka u Crkvi te će se poslije pretvoriti u neke konkretne akcije - kaže Bozanić.

"Crkva siromašnima pomaže koliko može"

- Crkva treba u prvom redu nastojati biti blizu siromašnih, pomoći koliko se može. Ali Crkva ne može zamijeniti socijalnu službu države. Crkva bi trebala biti samo gdje oni ne stignu i nikada neće prestati potreba Crkve da čini karitas - rekao je Bozanić. 

Bozanić je u utorak imao imendan, a u srijedu rođendan pa su mu novinari čestitali. Iz  Rima se u Zagreb vratio u srijedu, a novinarima je govorio o svojim razgovorima s Papom.

- Nismo razgovarali o uvođenju zdravstvenog odgoja u hrvatske škole, ali smo razgovarali o situaciji u Crkvi u Hrvatskoj - rekao je Bozanić te je dodao da se sa sadašnjim Papom susreo još 2002. u Argentini te su se poslije susretali na sastancima kardinala u Rimu. 

- Papa me pitao što o njemu kažu u Hrvatskoj. Rekao sam mu kako znamo da su mu ispovjednici bili Hrvati. Začuđeno me pitao: "Pa zar i to znaju" - kaže Bozanić. Papu je pozvao da dođe u Hrvatsku, a on se na to samo nasmiješio.

"Crkva osuđuje svako nasilje"

- Ima sada puno poziva, ne može sve odjednom - rekao je Bozanić. Bozanić je rekao i kako se događaj izbora Pape pokazao kao svjetski događaj, a ne samo crkveni.

- Prilikom izbora se osjetilo vrhunaravno djelovanje, onaj narod nije došao samo tako. Svjedočili smo oduševljenju i nadi i to je opći dojam - rekao je Bozanić.

Bozanića su novinari pitali i što misli o potezu Pravoslavne crkve na Cipru koja je ponudila svoju imovinu za spas zemlje. Rekao je kako na to gleda sa simpatijama. O nasilju u Kistanjama, Bozanić je rekao kako je Crkva protiv svih nasilja i izazivanja nasilja te se to može primijeniti i u ovom slučaju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...