Neće pomagati: Za spas Adrije Airways treba 28 milijuna eura | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 1

Neće pomagati: Za spas Adrije Airways treba 28 milijuna eura

Neće pomagati: Za spas  Adrije Airways treba 28 milijuna eura
1

Izvršili smo preciznu analizu stanja u Adriji i ustanovili da je financijska rupa bitno veća od očekivanja, rekao je u ponedjeljak slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek

VIDEO

Slovenska vlada neće financijski pomoći posrnuloj aviokompaniji Adria Airways u vlasništvu njemačkog fonda 4K Invest, ali razmišlja o alternativnim rješenjima kako bi Slovenija zadržala zračnu povezanost s europskim destinacijama pa i o osnivanju nove kompanije, potvrdio je u ponedjeljak nakon sjednice vlade ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek.

- Izvršili smo preciznu analizu stanja u Adriji i ustanovili da je financijska rupa bitno veća od očekivanja - kazao je Počivalšek, dodavši da bi za trenutno spašavanje kompanije, što vlada ne namjerava, učiniti trebalo 28 milijuna eura", te da je jedini izlaz u stečaju, nakon čega su moguća "dva scenarija".

I oni imaju problema: Adria Airways suspendirala letove
I oni imaju problema: Adria Airways suspendirala letove

Prema njegovim riječima, po prvom bi  scenariju stanje na zrakoplovnom tržištu bi se samo po sebi reguliralo nakon nekog vremena jer bi veze iz  Ljubljane s drugim destinacijama preuzele druge zrakoplovne kompanije, a druga je mogućnost da se Slovenija odluči na osnivanje nove zrakoplovne tvrtke.

Dobivanje novih dozvola i licencija za potonji scenarij s novom tvrtkom trebalo bi od tri do šest mjeseci, a vlada u tom smislu vodi razgovore s njemačkom Lufthansom koja bi pomagala savjetima, ali ne bi ušla u vlasništvo takve komenije, kazao je Počivalšek, navevši kako je prije toga potrebno napraviti poslovni plan budućeg avioprijevoznika.

Po ocjeni ministra gospodarstva, samo za očuvanje linija s europskim prijestolnicama s kojima je Adria bila povezana bile bi potrebne subvencije od 4 do 5 milijuna eura godišnje, što bi vlada bila spremna uložiti nakon što promijeni postojeći  zakon o zrakoplovstvu, ali bi za osnivanje nove avio kompanije bilo potrebno osigurati politički konsenzus u Sloveniji, ocijenio je Počivalšek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.